На засіданні Комітету з питань здоровя нації, медичної допомоги та медичного страхування 29 березня 2024 року народні депутати – члени Комітету розглянули в порядку контролю питання про результати державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Національною академією медичних наук України та науковими установами, які віднесені до її відання, за період з 1 січня 2020 року по 30 червня 2023 року.

Цей звіт Державної аудиторської служби України надійшов до Комітету 26 березня 2024 року. У висновках за результатами його проведення зазначено про наявність низки упущень організаційного характеру з боку Національної академії медичних наук України та її інститутів при виконанні бюджетних програм, головним розпорядником яких є Академія, що негативно вплинули на здійснення Академією та інститутами наукової діяльності та ефективність використання коштів державного бюджету і матеріальних цінностей, закуплених за кошти державного бюджету.

В обговоренні питання на засіданні Комітету взяли участь народні депутати України, представники Державної аудиторської служби України, Національної академії медичних наук України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України та Національної служби здоров’я України.

Резюмуючи обговорення Голова Комітету, народний депутат Михайло Радуцький зазначив, що Комітет зі свого боку буде контролювати виконання наданих Державною аудиторською службою України за результатами проведеного аудиту пропозицій та рекомендацій Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони здоров’я та Національній академії медичних наук України.

Також члени Комітету повернулися до розгляду підготовленої до другого читання редакції законопроекту р. № 10094 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення спроможності наглядових рад закладів охорони здоров’я та продовження спрощеного періоду реорганізації в державні некомерційні підприємства.

Це пов’язано з тим, що 21 березня 2024 року Верховною Радою було прийнято як Закон законопроект р. № 10313 (про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист), що містить норми  щодо виключення голів та членів лікарсько-консультативних комісій з переліку суб’єктів декларування, на яких поширюється Закон "Про запобігання корупції". Ці норми є аналогічними нормам запропонованим законопроектом р. № 10094 до другого читання.

Відтак, у порівняльну таблицю до законопроекту було внесено відповідні корективи.

У зв’язку з цим, членами Комітету:

1) було переглянуто попереднє рішення Комітету від 14 березня 2024 року (протокол № 138) щодо проекту Закону реєстраційний № 10094.

За проголосували 13 народних депутатів України, членів Комітету (Булах Л.В., Вагнєр В.О., Вірастюк В.Я., Гурін Д.О., Дмитрієва О.О., Дубнов А.В., Заславський Ю.І., Зінкевич Я. В., Зуб В.О., Кузьміних С.В., Перебийніс М.В., Радуцький М.Б., Стефанишина О.А.), проти – 0,  утримався – 1 (Макаренко М.В.);

2) враховано 5 поправок уточненої редакції законопроекту, відхилено – 45 поправок. 

За проголосували 13 народних депутатів України, членів Комітету (Булах Л.В., Вагнєр В.О., Вірастюк В.Я., Гурін Д.О., Дмитрієва О.О., Дубнов А.В., Заславський Ю.І., Зінкевич Я. В., Зуб В.О., Кузьміних С.В., Перебийніс М.В., Радуцький М.Б., Стефанишина О.А.).

У підсумку, Комітет своїм рішенням рекомендував Верховній Раді прийняти запропоновану Комітетом остаточну редакцію проекту Закону у другому читанні і в цілому як Закон.

За проголосували 14 народних депутатів України, членів Комітету (Булах Л.В., Вагнєр В.О., Вірастюк В.Я., Гурін Д.О., Дмитрієва О.О., Дубіль В.О., Дубнов А.В., Заславський Ю.І., Зінкевич Я. В., Зуб В.О., Кузьміних С.В., Перебийніс М.В., Радуцький М.Б., Стефанишина О.А.).

За пропозицією народного депутата України – члена Комітету Лади Булах   на засіданні розглянуто питання про проведення засідання «круглого столу» з обговорення проблем ментального здоров’я.

За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення про включення до плану роботи Комітету проведення у травні 2024 року такого «круглого столу» за участі представників МОЗ України, НСЗУ, ЦНЗ, ВООЗ та відповідних громадських організацій.

За проголосували 14 народних депутатів України, членів Комітету (Булах Л.В., Вагнєр В.О., Вірастюк В.Я., Гурін Д.О., Дмитрієва О.О., Дубіль В.О., Дубнов А.В., Заславський Ю.І., Зінкевич Я. В., Зуб В.О., Кузьміних С.В., Перебийніс М.В., Радуцький М.Б., Стефанишина О.А.).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 17:34
22 квітня 2024 13:04
12 квітня 2024 09:21
08 квітня 2024 14:11
29 березня 2024 12:40
21 березня 2024 17:41
20 березня 2024 17:35
15 березня 2024 14:30
13 березня 2024 14:16
07 березня 2024 15:12