Народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення про  створення при Комітетові робочої групи для опрацювання пропозицій, що надійшли від народних депутатів України до законопроекту про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості (р. № 7117), та підготовки рекомендацій Комітету щодо внесених пропозицій, поправок (їх врахування чи відхилення). Головою робочої групи обрано народного депутата України - члена Комітету Березенка С.П. Засідання зазначеної робочої групи, (у разі можливості - засідання Комітету) провести 8 листопада 2017 року.

Розглянувши та обговоривши проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення здійснення закупівель лікарських засобів та медичних виробів (р. № 6367), поданий народними депутатами України А.Шипком, І.Шурмою   та ін. народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти їх за результатами розгляду в першому читанні за основу та в цілому.

Народні депутати України – члени Комітету також ухвалили рішення щодо доцільності включення до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проектів постанов Верховної Ради України:

про першочергові заходи для забезпечення соціального захисту медичних працівників та недопущення руйнації системи охорони здоров’я в Україні (р. № 7139), поданого народними депутатами  України О.Богомолець, О.Біловолом, Т.Бахтеєвою, С.Мельничуком, О.Мусієм, А.Шипком, І.Шурмою;

про звернення Верховної  Ради України до Прем’єр-міністра України та Уряду щодо недопущення порушення гарантованого Конституцією України права громадян на безоплатне медичне забезпечення (реєстр. № 7148), поданого народним депутатом України Капліним С.М.

Щодо проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України  (р. № 7116), поданого Кабінетом Міністрів України, народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити його як такий, що втратив актуальність та не підтримується Міністерством охорони здоров’я України.

Народні депутати України – члени Комітету, розглянувши представлений Міністерством охорони здоров’я проект Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2017-2021 роки, ухвалили рішення щодо його підтримки та доцільності врахування висловлених народними депутатами України пропозицій під час розроблення відповідних програм, спрямованих на реалізацію Концепції.

За результатами розгляду звернення ГО «Українське товариство фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації» щодо нагальних питань подальшого розвитку галузі клінічної імунології та алергології в Україні та не врахування пропозицій товариства стосовно необхідності створення окремої групи експертів при МОЗ України за напрямом «Клінічна імунологія та алергологія» серед інших груп експертів за відповідними напрямами медичної допомоги, затверджених Наказом МОЗ України від 21.07.2017 № 834 "Про затвердження складу груп експертів МОЗ України",  народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення звернутися до Міністерства охорони здоров’я України з проханням переглянути наказ МОЗ України від 21.07.2017 № 834 з метою врегулювання порушеного питання по суті та залучення спеціалістів з клінічної імунології та алергології до роботи відповідних експертних груп.

Розглянувши звернення Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова НАМН України щодо необхідності виділення з державного бюджету коштів у сумі 3 млн. грн. на придбання рентгенівської трубки для комп’ютерного томографа, народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення звернутися з відповідними клопотаннями до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та до Прем’єр-міністра України з проханням, при розгляді змін до Державного бюджету України на 2017 рік передбачити збільшення коштів Національній академії медичних наук України на 3,0 млн. грн. на закупівлю рентгенівської трубки для комп’ютерного томографа для ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова» .

Народні депутати України – члени Комітету також підтримали клопотання щодо відзначення працівників секретаріату Комітету грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з нагоди ювілеїв.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 17:34
22 квітня 2024 13:04
12 квітня 2024 09:21
08 квітня 2024 14:11
29 березня 2024 12:40
21 березня 2024 17:41
20 березня 2024 17:35
15 березня 2024 14:30
13 березня 2024 14:16
07 березня 2024 15:12