Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 6 травня 2020 року

Опубліковано 06 травня 2020, о 18:00

 На своєму засіданні, що відбулося у режимі відеоконференції,  народні депутати України – члени Комітету, розглянули такі проекти законів України:

про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо визначення розмірів обов’язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб (р. № 3376);

про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо додаткових гарантій прав  медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей (р. № 3376-1);

про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо належного та справедливого соціального захисту медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб) (р. № 3376-2).

Обговоривши спрямовані на підвищення рівня соціальних гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, які постраждали внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19), законодавчі ініціативи народних депутатів України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України невідкладно включити проект закону України про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо додаткових гарантій прав  медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей (р. № 3376-1) до порядку денного позачергової сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами його розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як Закон.

Аудіозапис засідання Комітету:

частина перша:

частина друга:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку