Вітаємо з Міжнародним днем лікаря!

07 жовтня 2024, 12:31

 

Сьогодні – міжнародний день лікаря!
У цей день ми вшановуємо тих, хто присвятив себе боротьбі за здоров'я і життя інших. Це не просто професія, це покликання, яке вимагає неймовірної відваги, самопожертви та щоденного служіння людям.
Саме 7 жовтня 1971 року була заснована міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів». З того часу цей рух розширився далеко за межі кордонів, об’єднуючи медиків з усього світу у справі порятунку життів. За їхньою ініціативою, цей день став символом солідарності серед фахівців, які, попри всі труднощі, невтомно стоять на сторожі людського життя.
Від початку повномасштабної війни українські медики стали справжніми героями, які в екстремальних умовах продовжують рятувати життя. Вони працюють у небезпечних зонах, де лунають вибухи, де кожен крок може стати останнім. Водночас, тисячі наших пацієнтів знайшли прихисток і лікування у лікарнях по всій Європі. Це результат справжньої глобальної солідарності: онлайн-консультації з іноземними колегами, тренінги та підтримка, яка не знає кордонів.
Комітет постійно працює над поглиблення співпраці з міжнародними партнерами. Зокрема ми підписали меморандум з Global Response Medicine, завдяки якому понад 300 медиків змогли отримати неоціненний досвід. Це не лише про професійне зростання, а й про можливість запозичити міжнародний досвід, щоб ще краще служити нашим пацієнтам.
Дякую нашим медикам за щоденну кропітку працю та врятовані життя!
З міжнародним днем лікаря!

Голова Комітету

Михайло Радуцький