З Днем Незалежності України!

26 серпня 2024, 11:21

Україна святкує 33-тю річницю Незалежності.

Цей день має особливе значення та сенс для всіх нас, для кожного українця. Ми століттями боролися за незалежність, і сьогодні продовжуємо цю боротьбу.

День Незалежності – це слушна нагода підбити підсумки досягнень у медичній сфері. Ми виконали 78% Угоди про асоціацію з ЄС у сфері охорони здоров'я. Це досягнення стало можливим завдяки законам, які розробляв наш Комітет: про трансплантацію, про систему громадського здоров’я, про функціонування телемедицини, про подолання туберкульозу, профілактику та лікування ВІЛ-інфекції, про безпеку та якість донорської крові, про лікарські засоби, – усе це наближає нас до європейських стандартів надання медичних послуг. І до вступу до Євросоюзу.

Сьогодні ще одна дата – два з половиною роки неспровокованої, жорстокої війни. Вчергове дякуємо нашим героям, які щодня тримають оборону на фронті, нашим медикам, які із ризиком для життя рятують поранених, та цивільним лікарям, котрі проводять унікальні операції, рятуючи життя. Схиляємо голови перед тими, хто повернувся з війни на щиті. Вони навічно у наших серцях.

Віримо, що вже наступного року День Незалежності святкуватимемо під мирним небом.

З Днем Незалежності, Україно!

Голова Комітету

Михайло Радуцький