В межах ініціативи Першої Леді Олени Зеленської щодо медичного партнерства підписано 9 нових договорів

24 травня 2024, 14:00

 

Підписання договорів про медичне партнерство між українськими та іноземними лікарнями розпочалося у вересні минулого року під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. Тоді 25 українських медичних закладів отримали побратимів з-за кордону. На даний час досягнуто 43 таких домовленості.

Під час конференції з міжнародного медичного партнерства за участі Першої Леді Олени Зеленської обговорювалася ефективність цієї програми. Медичне партнерство – це не просто договори на папері, а безпосередня співпраця на рівні «лікарня-лікарня», що дозволяє налагодити зв’язки між медичними працівниками з різних країн. Завдяки цьому українські медичні заклади можуть не лише вивчати досвід провідних світових лікарень, а й ділитися власним, набутим під час повномасштабної війни.

На конференції було підписано ще 9 нових партнерств між українськими та іноземними клініками. Загалом за 9 місяців роботи програми Міжнародного медичного партнерства укладено 24 меморандуми та досягнуто ще 10 домовленостей про співпрацю з іншими країнами.

На захід завітали колеги з Естонії та Латвії, які вже підписали відповідні договори. Побратимами українських лікарень у межах медичного партнерства стали дев’ять медичних закладів із Франції, по три медичні заклади з Молдови та Німеччини, по два – з Литви, Латвії, Ізраїлю, Швеції та Північної Македонії. А також передові лікарні Австрії, Данії, Естонії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Польщі, Румунії, Туреччини.

Одним з ініціаторів підписання двох меморандумів про медичне партнерство між Massachusetts General Hospital та «Родинний медичний центр родинного здоров’я» Дніпропетровщини, а також Massachusetts General Hospital та НДСЛ «Охматдит» виступив Голова Комітету, народний депутат України Михайло Радуцький.


За матеріалами Facebook