Михайло Радуцький: Парламент Республіки Молдова прийняв заяву щодо агресії проти України та підтримав «формулу миру» Президента України

02 березня 2023, 18:04

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що за останній рік активізувалась робота групи міжпарламентських зв’язків Україна - Молдова.

Як голова групи дружби від України Михайло Радуцький нещодавно відвідував Республіку Молдова. На парламентські заходи, присвячені річниці повномасштабного вторгнення, до Києва приїжджали колеги з Молдови, зокрема голова групи Оаза Нантой. 

«Хочу відзначити значний вклад у підготовку заяви парламенту Молдови, який зробила наша група міжпарламентських зв’язків. Адже одним із ініціаторів документу став саме Оаза Нантой», - повідомив він. 

У прийнятій сьогодні заяві засуджується загарбницька війна російської федерації проти України, визнаються воєнними злочинами атаки на житлову інфраструктуру, вчинення звірств у Бучі, Ірпені та інших містах, вбивства, в тому числі катування дітей, сексуальних домагань та примусового переміщення громадян України до рф.     

Також, за його словами, парламент Молдови підтримав «формулу миру» Президента України Володимира Зеленського, закликав рф негайно вивести війська з усієї міжнародно визнаної території України та підтримав створення спеціального трибуналу для рф за скоєні злочини. 

«Хочу подякувати колегам за солідарність з Україною, за засудження агресії та підтримку десятків тисяч українських вимушених переселенців», - зазначив Михайло Радуцький.