Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький передав шпиталю прикордонників апарат «штучної нирки»

21 жовтня 2022, 20:45

 
Голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький разом із сином Максимом Радуцьким та благодійниками передали шпиталю прикордонників апарат «штучної нирки», а Державній прикордонній службі - системи освітлення для пошуку дронів-камікадзе. 

 «Працівники прикордонної служби – герої, які першими зустрічають ворога – на небі, на землі, на воді і повітрі. Їх мужність і самовідданість неодноразово рятувала українську землю і зберігала тисячі життів українців! І тому, вважаю, також першочергово вони мають відчувати підтримку держави та українського бізнесу», — заявив Михайло Радуцький. 

 Він передав шпиталю автономний апарат «штучної нирки» Diapact CRRT. Такий апарат використовують в операційних та у відділеннях інтенсивної терапії для пацієнтів після поранень, травм нирок та у випадку хімічної атаки. 

 «Раніше заклад звертався до Київського міського центру нефрології та діалізу, щоб до них приїхала бригада із «штучною ниркою». За цей рік таких звернень було дев’ять. Але, враховуючи розташування закладу у віддаленому місці, бригаду доводиться чекати певний час. У пацієнта на операційному столі іноді цього часу немає. Відтепер фахівці шпиталю зможуть самостійно надавати допомогу та рятувати життя більшій кількості пацієнтів», — зазначив Голова Комітету з питань здоров‘я нації.

 

Крім того, передали до Державної прикордонної служби системи освітлення Acme KRAKEN. Завдяки системам освітлення ворожі іранські дрони-камікадзе можна побачили вночі та збити. На Київщині вже є декілька випадків, коли такі системи освітлення допомогли знищити іранські дрони. 

 «Хочу подякувати компаніям-благодійникам, які відгукнулися на нашу ініціативу і долучилися до допомоги прикордонникам: ТОВ «Артоніка» надала апарат «штучної нирки», Максим Радуцький, City Beach Club Kiev та керівник компанії «Alight» Володимир Андрусишин – систему освітлення. А також ми забезпечимо роботу команди інженерів, які встановлять апарати та навчать персонал з ними працювати», — наголосив Михайло Радуцький.