Михайло Радуцький закликав Європейський регіональний комітет ВООЗ позбавити росію права приймати рішення та брати участь у голосуванні

10 травня 2022, 20:00

        Голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький поінформував, що сьогодні під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я оприлюднили звернення від імені Андрія Плутницького, заступника міністра охорони здоров’я росії. У документі заперечується вина російських військ у масових вбивствах цивільних українців та цілеспрямованому знищенні об’єктів медичної інфраструктури в Україні. 

 «Текст звернення – це підбірка фейкових пропагандистських штампів. Цинізм зашкалює. Україну звинувачують у тому, що на нашій території розробляють біологічну зброю, а наші військові вбивають своїх жителів, медиків, знищують лікарні у Донецькій та Луганській областях», — наголосив Михайло Радуцький.

 Він зазначає, що насправді світова спільнота, зокрема ВООЗ, неодноразово закликали росію припинити нищення лікарень, атаки на бригади екстреної медичної допомоги в Україні, масові вбивства цивільних громадян.

 Михайло Радуцький повідомив, що на спеціальній сесії українська делегація вимагає: 

 припинення членства росії у виконавчому комітеті ВООЗ;

 обмеження впливу країни-агресора на прийняття рішень та призупинення її права брати участь у голосуванні;

 офіційного перенесення офісу ВООЗ з неінфекційних хвороб з москви до Києва. 

 «Як голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації звернувся до усіх членів Європейського регіонального комітету ВООЗ з проханням підтримати вимоги української делегації. Вони очевидні та логічні: країна-агресор, яка нехтує нормами міжнародного права і у якої руки по лікоть у крові, не може приймати рішень у сфері охорони здоров’я», — наголосив він.