Народні депутати України - члени Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування звернулися до Комітету Європейського Парламенту з питань довкілля, громадського здоров’я та безпеки харчових продуктів

24 березня 2022, 20:00

Народні депутати України звернулися до понад 170 колег з Європейського Парламенту із закликом закрити небо над Україною та сприяти наданню нашій країні необхідних для цього технічних засобів.

У зверненні зазначається, що Україна входить до п’ятірки провідних експортерів сільськогосподарської продукції у світі. Наша країна забезпечує продовольством 400 мільйонів людей у різних куточках планети.

Однак, як інформують народні депутати, цього року аграрне виробництво в Україні зазнає втрат через бойові дії у південних та східних регіонах, де знаходяться найбільш плодючі угіддя. 

На думку експертів ООН, російське вторгнення в Україну спричинить світову продовольчу кризу, глобальний сплеск недоїдання та голоду. Однак цьому можна запобігти.

«Ми глибоко вдячні за допомогу, яку надає Україні Європейський Союз та його країни-члени. Однак, Ви маєте зрозуміти, що лише так можна зупинити російську агресію!

Врятуйте Україну та світ від гуманітарної катастрофи та голоду», — йдеться у зверненні.