Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 28 квітня 2021 року

28 квітня 2021, 15:15

  
Народні депутати України заслухали в порядку контролю питання про стан виконання рішення Комітету «Про поліпшення організації надання медичної допомоги хворим на COVID-19, а також посилення протиепідемічних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед населення Одеської області» (№ 04-18/04-67 від 08.04.2021 р.) щодо забезпечення належної роботи Одеського обласного центру нефрології та діалізу, використання за призначенням у повному обсязі запланованого ліжкового фонду для надання допомоги хворим на COVID-19 в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті, а також оснащення її відповідно до потреби медичним киснем, лікарськими засобами, витратними матеріалами, засобами індивідуального захисту для персоналу і  дезінфікуючими засобами. 

 За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо врегулювання окремих питань соціального захисту медичних працівників, постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19) (р. № 5415), метою якого є забезпечення страхових виплат медичним працівникам у разі встановлення групи інвалідності внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19) протягом одного року з дня захворювання, Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому як Закон.

 

На засіданні також було обговорено питання щодо включення до тарифу на медичні послуги з надання медичної допомоги за програмою медичних гарантій витрат на витратні матеріали, а також визначення в тарифах на медичні послуги питомої ваги витрат на оплату праці. Народні депутати вирішили рекомендувати Міністерству охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України та Міністерством фінансів України опрацювати шляхи вирішення цього питання.

Крім того, було прийнято рішення утворити при Комітеті робочу групу для напрацювання законодавчих  ініціатив з питань реформування пенітенціарної медицини. Її очолила народний депутат України, голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Булах Л.В.

Аудіозапис засідання Комітету:

частина перша:

частина друга: