Про проект Державного бюджету України на 2016 рік йшлося на засіданні Комітету 21 вересня 2017 року

23 вересня 2016, 14:07

На засіданні Комітету  з питань охорони здоров’я, що відбулося 21 вересня 2016 року за участю виконуючого обов’язки Міністра охорони здоров’я України У.Супрун та президента Національної академії медичних наук України В.Цимбалюка, народні депутати України – члени Комітету розглянули поданий Кабінетом Міністрів України проект закону про Державний бюджет України на 2017 рік (реєстр. № 5000) та дійшли висновку про необхідність істотного  збільшення бюджетних видатків на охорону здоров’я.

 

З цією метою було ухвалено рішення узагальнити запропоновані під час обговорення пропозиції  народних депутатів України – членів Комітету, Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України для їх направлення в установленому Регламентом порядку Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для врахування.

 

         Народні депутати не підтримали запропоновані урядом зміни до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 5131), пов’язані з проектом Державного бюджету України на 2017 рік.

 

         Крім того, у порядку контролю було заслухано інформацію Міністерства охорони здоров’я України про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року.

 

За результатами заслуховування інформації про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360) було ухвалено рішення звернутися до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Міністра фінансів України Данилюка О.О. з проханням терміново погодити відповідні зміни до розпису Державного бюджету, передбачивши на поточний місяць виділення усієї суми коштів на лікування громадян України за кордоном відповідно до Розпорядження КМУ № 643 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених МОЗ на 2016 рік».

Розглянувши звернення Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики стосовно порядку розгляду Верховною Радою України законопроектів щодо регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів і зменшення їх шкідливого впливу на здоров’я населення, народні депутати України – члени Комітету вирішили поінформувати Голову Верховної Ради України про те, що Комітет не підтримує пропозицію зазначеного комітету щодо необхідності розробки нової узгодженої редакції законопроекту з питань імплементації вимог Директиви 2014/40/ЄС у національне законодавство та відкликання всіх інших законопроектів з питань регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів та наполягає на необхідності забезпечення його розгляду в установленому порядку.