23       квітня            15

 

14.30 год., м. Київ

 

 

Головуючий:   КОРЧИНСЬКА О.А. -  перший заступник Голови Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Колганова О.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Мусій О.С. (через відрядження), Яриніч К.В. (з поважних причин).    

 

Запрошені:

Масоріна О.С.   народний депутат України.

 

Павленко О.С.   перший заступник Міністра охорони здоров’я України.

 

Карпінська Л.Г. – в.о. начальника управління реформ системи охорони здоров’я МОЗ України, Коломейчук В.М. – начальник управління материнства та дитинства МОЗ України, Острополець Н.А. – начальник відділу високоспеціалізованої медичної допомоги МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України, Семенчук Я.М. – головний спеціаліст мобілізаційного сектору МОЗ України.

 

Войтович Р.С. – заступник директора Українського представництва Світового конгресу українців.

 

Заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України  про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами) (р. № 1523), поданий народним депутатом України В.Рабіновичем.

 

2. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії) (р. № 1673), поданий народними депутатами  України Т.Батенком, Д.Добродомовим, О.Мусієм.

 

3. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

4. Про проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданий народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм.

 

5. Про проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р. № 2438), поданий народними депутатами України Т.Кременем, І.Бриченком, А. Гордєєвим та іншими.

 

6. Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 1286-VII від 29.05.2014 року «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на сході України» (р. № 2414), поданий народним депутатом України О.Масоріною.

 

7.  Про пропозиції до проекту Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

8. Про формування складу створеної при Комітеті робочої групи для здійснення аналізу стану системи реабілітації осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції, та напрацювання пропозицій щодо поліпшення координації та ефективності її функціонування.

 

9. Про прийняття рішення з обговорених питань:

 

·       про звернення Київського центру трансплантації кісткового мозку;

·     про звернення Української асоціації хворих на легеневу гіпертензію щодо пожиттєвого забезпечення цієї категорії хворих життєво необхідними лікарськими засобами за бюджетні кошти.

 

10. Про проведення «круглого столу» на тему: «Автономізація закладів охорони здоров’я».

 

11. Про необхідність звернення Комітету з питань  охорони здоров’я до обласних державних адміністрацій стосовно організації діяльності підпорядкованих їм баз спеціального медичного постачання та їх забезпеченості лікарськими засобами та виробами медичного призначення для надання медичної допомоги населенню в особливий період.  

 

12. Про пропозицію народного депутата України О.Корчинської щодо створення робочої групи по перевірці законності реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

         СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 23 квітня 2015 року.

 

Інформує Корчинська О.А. – перший заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шурма І.М., Кириченко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 23 квітня 2015 року, виключивши з нього розгляд питання про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони на обмеження або припинення постачання електричної та теплової енергії) (р. № 1673) у зв’язку з його відкликанням суб’єктами законодавчої ініціативи на доопрацювання.   

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 2»).

 

2.

         СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 1286-VII від 29.05.2014 року «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на сході України» (р. № 2414), поданий народним депутатом України О.Масоріною.

 

Інформує Масоріна О.С. – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Біловол О.М.,   Корчинська О.А., Шурма І.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне прийняти за основу та в цілому проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 1286-VII від 29.05.2014 року «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на сході України» (р. № 2414), поданий народним депутатом України О.Масоріною, з урахуванням висловлених під час обговорення пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю для врахування.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

3.

         СЛУХАЛИ:

Про проект закону України  про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами) (р. № 1523), поданий народним депутатом України В.Рабіновичем.

 

Інформує  Богомолець О.В.   Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

         Перенести розгляд проекту закону України  про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами) (р. № 1523) на прохання народного депутата України В.Рабіновича на наступне засідання Комітету.

        

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

4.

         СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

Інформує  Семерунь І.В.    заступник завідувача секретаріату Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

            Перенести розгляд проекту закону України  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданого народним депутатом  України Ю.Левченком, на наступне засідання Комітету.

        

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 1,

не голосували – 1»).

 

5.

         СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданий народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм.

 

Інформує  Семерунь І.В.    заступник завідувача секретаріату Комітету

УХВАЛИЛИ:

            Перенести розгляд проекту Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданого народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм,  на наступне засідання Комітету.

        

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

6.

         СЛУХАЛИ:

Про пропозиції до проекту Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

Інформує  Семерунь І.В.    заступник завідувача секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити Рекомендації учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на тему: «Про реформу охорони здоровя в Україні» (текст рекомендацій додається).

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

7.

         СЛУХАЛИ:

Про формування складу створеної при Комітеті робочої групи для здійснення аналізу стану системи реабілітації осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції, та напрацювання пропозицій щодо поліпшення координації та ефективності її функціонування.

 

Інформує  Семерунь І.В.    заступник завідувача секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Корчинська О.А., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Біловол О.М., Донець Т.А., Шурма І.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Обрати головою робочої групи народного депутата України, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Сисоєнко І.В.

 

2. Доручити голові робочої групи сформувати її персональний склад із залученням представників профільних комітетів Верховної Ради України, заінтересованих міністерств і відомств, громадських, міжнародних і благодійних організацій, науковців, практиків, а також представників громадськості, які опікуються питаннями медичної, психологічної, психосоматичної, фізичної та соціальної реабілітації за списком, що додається.

 

3. Включити до складу робочої групи народного депутата України - члена Комітету Шипка А.Ф. та радника заступника Міністра оборони України Воронкову Н.О. (на громадських засадах).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

         СЛУХАЛИ:

Про прийняття рішень з обговорених 8 квітня 2015 року питань про звернення Київського центру трансплантації кісткового мозку та Української асоціації хворих на легеневу гіпертензію щодо пожиттєвого забезпечення цієї категорії хворих життєво необхідними лікарськими засобами за бюджетні кошти.

Інформує  Семерунь І.В.    заступник завідувача секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Шипко А.Ф., Бахтеєва Т.Д., Кириченко О.М., Богомолець О.В., Сисоєнко І.В., Шурма І.М., Біловол О.М., а також начальник управління материнства та дитинства МОЗ України Коломейчук В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звернутися до Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі з проханням розглянути пропозицію про передачу Київського міського центру трансплантації кісткового мозку в підпорядкування Міністерства охорони здоров’я України з метою забезпечення належного фінансування та функціонування цього закладу охорони здоров’я.

 

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України з проханням вжити заходів для виконання Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань» у частині організації медичної допомоги хворим на первинну легеневу гіпертензію, а також щодо необхідності створення окремої бюджетної програми для лікування хворих з легеневою гіпертензією.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

         СЛУХАЛИ:

Про проведення «круглого столу» на тему: «Автономізація закладів охорони здоров’я».

 

Інформує  Богомолець О.В.    Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шурма І.М., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Донець Т.А.

          

УХВАЛИЛИ:

Підтримати пропозицію народного депутата України, Голови Комітету Богомолець О.В. про проведення  «круглого столу» на тему: «Автономізація закладів охорони здоров’я».

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 2,

не голосували – 0»).

 

10.

         СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р. № 2438), поданий народними депутатами України Т.Кременем, І.Бриченком, А. Гордєєвим та іншими.

 

Інформує Корчинська О.А. – перший заступник Голови Комітету

 

         УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне прийняти поданий народними депутатами України Т.Кременем, І.Бриченком, А. Гордєєвим та іншими проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р. № 2438) за основу.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення для врахування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.

         СЛУХАЛИ:

Про необхідність звернення Комітету з питань  охорони здоров’я до обласних державних адміністрацій стосовно організації діяльності підпорядкованих їм баз спеціального медичного постачання та їх забезпеченості лікарськими засобами та виробами медичного призначення для надання медичної допомоги населенню в особливий період.  

 

Інформує  Богомолець О.В.    Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А.,  Біловол О.М.

 

         УХВАЛИЛИ:

         Звернутися до голів обласних та Київської міської державних адміністрацій з проханням надати інформацію стосовно якісного та кількісного складу мобілізаційного резерву медичного призначення, що зберігається на базах спеціального медичного постачання регіону і може бути використаний для надання медичної допомоги населенню в особливий період.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 2»).

 

12.

         СЛУХАЛИ:

Про створення робочої групи по перевірці законності реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів.

 

Інформує Корчинська О.А. – народний депутат України

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шурма І.М., Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., а також перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

 

         УХВАЛИЛИ:

         Підтримати  пропозицію народного депутата України Корчинської О.А. про створення робочої групи по перевірці законності реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів (текст рішення додається).

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 2»).

 

13.

         Р І З Н Е:

 

Інформує Корчинська О.А. – перший заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питань про визначення дат проведення наступного та виїзного засідань Комітету,  звернення до Прем’єр-міністра України з приводу  ненаданих та неякісно наданих МОЗ України відповідей на звернення та запити народних депутатів України – членів Комітету, налагодження співпраці міжфракційної депутатської групи «За добудову ОХМАТДИТу» з Міністерством охорони здоров’я України брали участь народні депутати України Біловол О.М., Бахтеєва Т.Д., Шурма І.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., а також перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Прем’єр-міністра України А.Яценюка з приводу незадовільного реагування МОЗ України на депутатські запити та звернення з питань, що стосуються його компетенції.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  8, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 2»).

 

 Перший заступник

 Голови Комітету                                               О.А.КОРЧИНСЬКА

 

Секретар Комітету                                                О.В.КОЛГАНОВА

П Е Р Е Л І К

 

питань, включених до протоколу  № 13  від  23 квітня 2015 року

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань охорони здоров’я

 

 

 

    Пункт

 

Стор.

 

1.

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 23 квітня 2015 року

 

3-4

2.

Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 1286-VII від 29.05.2014 року «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на сході України» (р. № 2414), поданий народним депутатом України О.Масоріною

 

4

3.

Про проект закону України  про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами) (р. № 1523), поданий народним депутатом України В.Рабіновичем

 

4-5

4.

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком

 

5

5.

Про проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданий народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм

 

5-6

6.

Про пропозиції до проекту Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні»

 

6

7.

Про формування складу створеної при Комітеті робочої групи для здійснення аналізу стану системи реабілітації осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції, та напрацювання пропозицій щодо поліпшення координації та ефективності її функціонування

6-7

 8.

Про прийняття рішень з обговорених 8 квітня 2015 року питань про звернення Київського центру трансплантації кісткового мозку та Української асоціації хворих на легеневу гіпертензію щодо пожиттєвого забезпечення цієї категорії хворих життєво необхідними лікарськими засобами за бюджетні кошти

 

7-8

 9.

Про проведення «круглого столу» на тему: «Автономізація закладів охорони здоров’я»

 

8

10.

Про проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р. № 2438), поданий народними депутатами України Т.Кременем, І.Бриченком, А. Гордєєвим та іншими

 

8-9

11.

Про необхідність звернення Комітету з питань  охорони здоров’я до обласних державних адміністрацій стосовно організації діяльності підпорядкованих їм баз спеціального медичного постачання та їх забезпеченості лікарськими засобами та виробами медичного призначення для надання медичної допомоги населенню в особливий період

 

9

12.

Про створення робочої групи по перевірці законності реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів

 

9-10

13.

Р і з н е

 

10

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

    

     

 

    

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30