Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 22 травня 2022 року

Опубліковано 22 травня 2022, о 11:00
      На засіданні Комітету, що відбулося 22 травня 2022 року, народні депутати підтримали звернення щодо розгортання на базі Баштанської багатопрофільної лікарні військового польoвого госпіталю.

Заклад розташований поблизу лінії фронту і внаслідок ракетного удару зазнав значних ушкоджень. Повністю зруйновано будівлю поліклініки, відділення гемодіалізу та інфекційне. Часткових руйнувань зазнали три лікувальні корпуси, що складає 60% від загальної площі. Але навіть в таких умовах медики продовжують працювати: лікувати цивільних та військових, яких доставляють до місць ведення воєнних дій.

Члени Комітету ухвалили рішення підтримати звернення начальника Управління охорони здоров’я Миколаївської обласної військової адміністрації Максима Безносенка та звернутися до СБУ з проханням сприяти транспортуванню, супроводу та розгортанню військового польoвого госпіталю Deployment manual 50 BED Hospіtal для надання екстреної медичної допомоги пораненим військовослужбовцям та цивільним особами безпосередньо поблизу бойових дій.

Також Комітет підтримав звернення Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка стосовно сприяння в отриманні Міністерством мобільного госпіталю, який буде використовуватися для надання медичної допомоги населенню.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку