Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 9 липня 2021 року

Опубліковано 09 липня 2021, о 10:30
                   Під час виїзного засідання, що відбулося на базі лікарні «Охматдит», Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування обговорив ситуацію із завершенням реалізації будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу.

Як повідомив голова Комітету Михайло Радуцький, введення в експлуатацію цього комплексу дозволить покращити умови лікування українських дітей та додатково обслуговувати 32 тисячі пацієнтів.

     Депутати заслухали Міністра охорони здоров‘я Віктора Ляшка, представників лікарні «Охматдит» та Опікунської ради цього закладу щодо процесу укомплектування відділень лікарні обладнанням.

    Комітет запропонував МОЗ надати депутатам технічне завдання на закупівлю обладнання для нового корпусу, щоб проконтролювати процес закупівель та не допустити можливих зловживань у цій сфері.

Також депутати розглянули законопроект "Про лікарські засоби" (№5547), яким пропонується визначити основні правові та організаційні засади державної політики у сфері обігу лікарських засобів, повноваження органів виконавчої влади у цій сфері, порядок створення, серійного виробництва, вивезення, ввезення та реалізації лікарських засобів. Зокрема, пропонується закріпити на рівні закону широкий перелік термінів з метою їх уніфікації у національному законодавстві та адаптації до законодавства Європейського Союзу.

Проектом передбачається визнати таким, що втратив чинність, Закон «Про лікарські засоби», а також внести зміни до деяких законодавчих актів, зокрема, Кодексу адміністративного судочинства України, законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про рекламу» та ін.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні за основу.

      Аудіозапис засідання Комітету:

               частина перша:

               частина друга:


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку