Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 19 травня 2021 року

Опубліковано 19 травня 2021, о 15:00
        На  засіданні, що відбулося у режимі відеоконференції, народні депутати розглянули подання Прем’єр-міністра України про призначення Віктора Ляшка Міністром охорони здоров’я України.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представив кандидатуру Віктора Ляшка, внесену фракцією політичної партії «Слуга народу» на правах коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді дев’ятого скликання, на посаду Міністра охорони здоров’я, яка є вакантною.

«Біографія кандидата і його робота на посаді заступника Міністра охорони здоров’я говорять про спроможність Віктора Кириловича очолити і дуже ефективно управляти Міністерством, особливо в умовах епідемії, в контексті світової пандемії, забезпечення програми вакцинації», - сказав Денис Шмигаль.
«Будь-який результат, який ми плануємо досягти, його можна досягти виключно командною роботою», - наголосив кандидат на посаду Міністра, Заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко і запропонував після голосування у сесійній залі провести зустріч з членами Комітету, на якій чітко і детально проговорити виклики і завдання, котрі постали  перед МОЗ.

Серед основних викликів, які стоять перед Міністерством, він назвав подолання епідемії коронавірусної хвороби та її наслідків. Серед шляхів вирішення цієї проблеми Віктор Ляшко назвав вакцинацію населення і приведення протягом літа системи охорони здоров’я у «якісно нову готовність до реагування на інфекційні хвороби і епідемії».

Кандидат відповів на запитання народних депутатів.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати подання Прем’єр-міністра і призначити Віктора Ляшка на посаду Міністра охорони здоров’я України.

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про Уповноваженого з медичних питань), № 5475, яким пропонується створення та врегулювання правового статусу Уповноваженого з медичних питань як нового суб’єкта державного контролю за реалізацією прав пацієнтів та медичних працівників, а також посередника у вирішенні конфліктів між ними.

Законопроектом пропонується визначити порядок призначення Уповноваженого, вимоги до кандидата на дану посаду, його основні повноваження та права.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити проект закону України до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради та за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням пропозицій Комітету щодо необхідності внесення змін в інші закони, що не були предметом розгляду в першому читанні.

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій», № 5460.

Законопроектом пропонується виділити 800 мільйонів гривень з Державного бюджету на забезпечення закладів охорони здоров’я незалежними джерелами кисню, а саме – кисневими станціями.

Комітет підтримав законопроект та пропонує Комітету з питань бюджету, визначеному головним з підготовки цього законопроекту, рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу та в цілому як Закон.

      Аудіозапис засідання Комітету:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку