Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 29 січня 2021 року

Опубліковано 29 січня 2021, о 09:30
 На засіданні Комітету народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання (№ 4613), прийнятий напередодні Верховною Радою України за основу.

Законопроектом пропонується доповнити Закон України «Про лікарські засоби» новою статтею 9-2, якою урегульовується можливість державної реєстрації лікарських засобів, клінічні випробування яких не завершені, за визначених цією статтею умов, зокрема, під зобов’язання заявника завершити програму клінічних випробувань протягом періоду, який погоджується з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я.

Під час підготовки законопроекту до другого читання народними депутатами було внесено 43 пропозиції.

За результатами розгляду пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи було підготовлено порівняльну таблицю законопроекту до другого читання, в якій врахована 21 пропозиція, враховано частково - 13, враховано редакційно 3 пропозиції і 8 пропозицій відхилено.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у запропонованій Комітетом редакції з техніко-юридичним доопрацюванням.

           Аудіозапис засідання Комітету:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку