Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 11 грудня 2019 року

Опубліковано 11 грудня 2019, о 15:00
Народні депутати України під час засідання обговорили проекти законів   про самоврядування медичних професій в Україні (р. № 2445),  про професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я (р. № 2445-1), про професійне самоврядування медичних професій в Україні (р. № 2445-2), про засади та органи медичного самоврядування в Україні (р. № 2445-3).

За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення підготувати спільно з професійною медичною спільнотою новий  законопроект з урахуванням конструктивних положень основного і альтернативних законопроектів  (р. №№ 2445, 2445-1, 2445-2, 2445-3) і наданих громадськістю пропозицій та внести його на розгляд Верховної Ради України як доопрацьований. Проекти законів (р. №№ 2445, 2445-1, 2445-2, 2445-3) прийнято рішення відхилити.

Крім того, на засіданні Комітету обговорювалося питання про недопущення скорочення медичного персоналу у військових госпіталях і заміщення їх посад посадами працівників обслуговуючого персоналу під час проведення реформування Збройних Сил України. Було вирішено звернутися до Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України з проханням не допустити скорочення чисельності медичного персоналу закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України при переході на систему харчування військовослужбовців за каталогом продуктів та при введенні до штатних розписів цих закладів посад фахівців продовольчої служби (обслуговуючого персоналу) під час проведення реформування Збройних Сил України.

Члени Комітету підтримали ініціативу Всеукраїнської асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» щодо проведення у 2020 році у Верховній Раді України заходів, спрямованих на привернення уваги держави і суспільства до проблем передчасно народжених дітей.

Аудіозапис засідання Комітету:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку