Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 17 вересня 2019 року

Опубліковано 17 вересня 2019, о 16:15

На засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, що відбулося 17 вересня 2019 року, було створено підкомітет з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями, який очолив народний депутат України Зуб В.О., а також затверджено персональний склад підкомітетів Комітету.   

Народні депутати України затвердили план роботи Комітету на період другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та підтримали пропозицію Голови Комітету Радуцького М.Б. щодо порядку  організації розгляду законопроектів, з підготовки яких Комітет не визначено головним.

Члени Комітету заслухали та обговорили інформацію про діяльність Національного інституту раку МОЗ України та ситуацію, що склалася із державними закупівлями та кадровими призначеннями у цій установі.

 Про необхідність вивчення ситуації, що склалася із забезпеченням хворих які перенесли трансплантацію, життєво необхідними лікарськими засобами та запровадження економічно обґрунтованого механізму (порядку) визначення номенклатури та проведення державних закупівель таких лікарських засобів йшлося в інформації народного депутата України Довгого О.С.

Щодо ситуації із забезпеченням громадян, які потребують лікування за кордоном, необхідними коштами у 2019 році та плануванням бюджетних видатків на ці цілі на 2020 рік, а також щодо подальшого розвитку трансплантації в Україні народних депутатів України поінформувала  представниця ГО «Національний рух «За трансплантацію» Ірина Андрєєва.

В інформації голови ради ГС «Орфанні захворювання України» Тетяни Кулеші мова йшла про проблеми, пов’язані з лікуванням хворих на орфанні захворювання.

За результатами обговорення порушених на засіданні Комітету питань народними депутатами України – членами Комітету ухвалювалися відповідні рішення.

Аудіозапис засідання Комітету:

    частина друга:

     частина перша:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку