Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 6 листопада 2018 року

Опубліковано 06 листопада 2018, о 14:30

 
Під час засідання Комітету було розглянуто проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 21 року (№ 8437).

Під час обговорення депутати наголошували, що, на їхню думку, збільшення віку осіб, стосовно яких буде діяти заборона на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів, дозволить зупинити поширення споживання цих шкідливих для здоров’я товарів серед дітей та підлітків.

Комітет підтримав даний законопроект і рекомендував Верховній Раді прийняти його у першому читанні і за основу.

Депутати розглянули і підтримали проект Постанови про проведення аудиту ефективності медичної реформи в Україні для населення (№ 9001).

Народний депутат Сергій Каплін, представляючи проект, поінформував, що Постанова передбачає звернення до Уряду щодо проведення аудиту ефективності медичної реформи в Україні для населення, врегулювання питання оплати праці медичних працівників та необхідності кадрових рішень щодо призначення Міністра охорони здоров’я.

Під час засідання члени Комітету також підтримали і рекомендували Верховній Раді прийняти у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо реалізації конституційного принципу рівності усіх громадян під час забезпечення права на охорону здоров'я, медичну допомогу (№ 8221).

За словами одного із авторів законопроекту заступника голови Комітету з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко, він передбачає позбавлення депутатів нинішнього і попередніх скликань пільг при медичному обслуговуванні. «Таке рішення буде справедливим по відношенню до громадян України», - зазначила вона.

Учасники засідання розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами (№ 8591) і після гострої дискусії прийняли рішення відправити його на доопрацювання авторам.

Також було ухвалене рішення відправити на доопрацювання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продовження терміну спрощеної процедури реорганізації державних і комунальних закладів охорони здоров'я (№ 9075).

Окрім того, Комітет прийняв рішення направили звернення до Голови Верховної Ради та керівників фракцій і груп з проханням включити до порядку денного і розглянути на засіданні Парламенту проект Постанови «Про невизначення правового статусу керівництва Міністерства охорони здоров'я України, невідповідності займаним посадам та звернення до Кабінету Міністрів України щодо звільнення з займаних посад першого заступника Міністра охорони здоров'я України Супрун Уляни Надії та заступника Міністра охорони здоров'я України Лінчевського Олександра Володимировича».

Комітет з питань охорони здоров’я прийняв рішення провести наступне засідання Комітету 14-15 листопада у Харкові.

           Аудіозапис засідання Комітету:

                     

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку