Висновок на проект Закону про створення спеціальної економічної зони «Курортополіс Трускавець» (р. № 3284)

Опубліковано 04 лютого 2016, о 16:35

Комітет Верховної Ради України

з питань промислової політики

та підприємництва

 

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я розглянув проект Закону «Про створення спеціальної економічної зони «Курортополіс Трускавець» (р. № 3284), поданий народним депутатом України Мураєвим Є.В.

Законопроект визначає правовий режим, економічні умови та принципи здійснення господарської діяльності та території спеціальної економічної зони «Курортополіс Трускавець», яка створюється у адміністративно-територіальних межах міста Трускавець на 20 років.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, метою і завданнями його прийняття є запровадження спеціального правового режиму інвестиційної діяльності та створення сприятливого інвестиційного клімату на території міста Трускавець Львівської області, прискорений розвиток цього курорту як центру лікувально-оздоровчої галузі шляхом стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження та ефективне використання природних лікувальних ресурсів курорту Трускавець, збереження існуючих та створення нових робочих місць, впровадження новітніх технологій, створення сучасної інфраструктури.

Проаналізувавши законопроект, слід зазначити, що по суті він є продовженням (оновленим варіантом) чинного нині Закону України «Про спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу «Курортополіс Трускавець» від 18 березня  1999 року № 514-XIV, яким було створено спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу «Курортополіс Трускавець» на період 20 років для сприяння розвитку санаторно-курортної сфери, медицини та охорони здоровя.

Завдяки реалізації цього закону курорт Трускавець не лише зберіг свої ресурси (природні, матеріальні, трудові та інші), але й примножив їх  та став перспективним курортом для інвесторів. На сьогоднішній день на курорті функціонують понад 70 курортно-відпочинкових та оздоровчих закладів, що вміщують понад 12 тисяч людей одночасно. Щорічно курорт приймає на лікування і оздоровлення близько 200 тисяч гостей. У складі курорту функціонує Міжнародна клініка відновного лікування під керівництвом        В. Козявкіна. Курорт Трускавець є перспективним курортом для інвесторів, тому підтвердження відкриття пятизіркового готелю Rixos.  

З огляду на викладене та у звязку з наближенням закінчення дії Закону України «Про спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу «Курортополіс Трускавець» від 18 березня  1999 року № 514-XIV, народні депутати України - члени Комітету підтримують задекларовану автором законодавчої ініціативи мету щодо подальшого розвитку міста Трускавець як центру лікувально-оздоровчої галузі шляхом стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження та ефективне використання природних лікувальних ресурсів курорту Трускавець та спрямований на зазначене проект Закону «Про створення спеціальної економічної зони «Курортополіс Трускавець», реєстр. № 3284, поданий народним депутатом України Мураєвим Є.В.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку