За результатами проведеного 26 червня 2020 року засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

26 червня 2020, 18:04

 
     На своєму засіданні, що відбулося в режимі відеоконференції, народні депутати заслухали Міністра охорони здоров’я України Степанова М.В. стосовно стратегічних планів Міністерства щодо корегування другого етапу медичної реформи та результатів добору на посаду Голови Національної служби здоров’я України.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу у сфері  охорони здоров’я (реєстр. № 3671), члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як Закон.

Щодо проекту Закону про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності (р. № 3668), спрямованого на побудову дієздатної та ефективної системи реабілітації в Україні, народні депутати вирішили рекомендувати Верховній Раді України розглянути його в першому читанні та прийняти за основу.   

За результатами розгляду проектів законів про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами  (р. № 3615) та про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами (р. № 3615-1) народні депутати підтримали альтернативний законопроект за реєстраційним № 3615-1 та рекомендували Верховній Раді України прийняти його за основу.

      Члени Комітету підтримали редакцію доопрацьованого проекту Закону  про самоврядування медичних професій в Україні та вирішили внести його відповідно до вимог частини другої статті 110 Регламенту на розгляд Верховної Ради України за реєстраційним номером 2445-Д, рекомендувавши прийняти його за основу за результатами розгляду в першому читанні.