Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 20 травня 2020 року

20 травня 2020, 09:10

На своєму засіданні народні депутати України розглянули доопрацьований до другого читання проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я» (№ 2429).

Метою законопроекту є ліквідація штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я, зокрема, скорочення часу виведення на ринок України ґенеричних лікарських засобів, створення правових умов для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення громадян України - учасників міжнародній операції з підтримання миру і безпеки, усунення бар’єрів у розвитку системи служби крові, створення сприятливих умов для ввезення вітчизняними фармацевтичними виробниками на територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у вигляді фармацевтичних субстанцій для власного виробництва ліків.

Законопроектом передбачається внесення змін до законів України: «Про лікарські засоби», «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про донорство крові та її компонентів» та «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Під час підготовки законопроекту до другого читання було запропоновано 29 правок, із яких 13 Комітетом були враховані повністю або частково, а 16 - відхилені.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону № 2429  прийняти в другому читанні та в цілому.

        Аудіозапис засідання Комітету: