Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 29 квітня 2020 року

29 квітня 2020, 15:00

   Про ситуацію із захворюваністю населення і медичного персоналу на коронавірусну хворобу та стан організації надання медичної допомоги і здійснення протиепідемічних заходів щодо протидії поширенню COVID-19 у Чернігівській та Житомирській областях йшлося на засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 29 квітня 2020 року  
      На засіданні, що відбулося в режимі відеоконференції, народні депутати України заслухали голів Чернігівської ОДА Прокопенка А.Л. та Житомирської ОДА Бунечка В.І. стосовно захворюваності населення і медичного персоналу в цих областях на коронавірусну хворобу (COVID-19), показників смертності від цієї хвороби, стану організації надання медичної допомоги населенню та ПЛР тестування на  COVID-19, забезпеченості лікарськими засобами, засобами індивідуального захисту, медичним обладнанням та витратними матеріалами для проведення лабораторних досліджень, зокрема пробірками для ПЛР, а також здійснення протиепідемічних заходів у регіонах щодо протидії поширенню COVID-19.

Крім того, під час засідання обговорювалась ситуація, що склалася з організацією тестування на COVID-19 госпіталізованої до КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Чернігівської області хворої  у зв’язку з  її смертю і зараженням інших осіб, які контактували з нею. За результатами обговорення цього питання народними депутатами – членами Комітету прийнято рішення звернутися до Головного державного санітарного лікаря України Ляшка В.К. з вимогою ініціювати проведення службового розслідування за фактом неналежної організації у Чернігівському обласному лабораторному центрі МОЗ України проведення ПЛР дослідження на коронавірусну хворобу (COVID-19) біологічного матеріалу хворої на пневмонію N., госпіталізованої до Прилуцької центральної міської лікарні Чернігівської області, у зв’язку з її подальшою смертю від цієї хвороби та зараженням інших осіб, які контактували з  нею; дати оцінку відповідності займаній посаді директора ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Донця М.П. з подальшими правовими наслідками.

В обговоренні винесених на розгляд Комітету питань брали участь:  народні депутати України Семінський О.В. та  Кицак Б.В., обрані по мажоритарним округам Чернігівської та Житомирської  областей; Міністр охорони здоров’я України Степанов М.В. заступник Міністра охорони здоров’я України Микичак І.В., заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України Ляшко В.К.,  начальник Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Кравчук О.П., а також начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Гармаш П.П., директор Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України Донець М.П.; начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Суслик М.П., директор Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Парамонов З.М.

Аудіозапис засідання Комітету:

          частина перша:

                                                                                                                              

                                                                                                                                           частина друга: