Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 13 листопада 2019 року

13 листопада 2019, 16:40

  Народні депутати України розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного  середовища  на  здоров’я населення (р. № 2296), метою якого є  зниження рівня забруднення атмосферного повітря та рівнів шуму в містах України, попередження захворюваності населення, зниження рівнів його смертності та підвищення тривалості життя шляхом обмежувальних заходів щодо руху територією міст України вантажних автомобілів.  

За результатами обговорення члени Комітету прийняли  рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити зазначений законопроект в першому читанні за основу.

На засіданні Комітету було підтримано пропозицію Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров’я України про проведення засідання «круглого столу» для обговорення результатів пілотного проекту щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук України.

Крім того, народні депутати України підтримали ініціативу Фундації АнтиСНІД-США в Україні та ухвалили рішення провести 3 грудня 2019 року у Верховній Раді України соціальну акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Аудіозапис засідання Комітету: