7 листопада 2019 року в Національному інституті раку МОЗ України відбулося виїзне засідання Комітету

07 листопада 2019, 18:00

Перед початком засідання члени Комітету ознайомилися з організацією роботи Інституту.

 На засіданні Комітету народні депутати України заслухали та обговорили інформацію першого заступника Міністра охорони здоров’я України Семиволоса А.В., представників Національної поліції України, Служби безпеки України, директора Національного інституту раку МОЗ України Колісник О.О., заступника директора Інституту Лукашенка А.В. та  головного лікаря Інституту Безносенка А.П.

У ході засідання перший заступник Міністра охорони здоров’я України Семиволос А.В. поінформував учасників стосовно рішення Міністерства про проведення комплексної комісійної перевірки Інституту протягом місяця та відсторонення Колісник О.О. на цей час від виконання обов’язків директора Інституту.

За результатами  обговорення винесеного на розгляд питання Комітетом було прийнято рішення:

рекомендувати Міністерству охорони здоров’я забезпечити систематичне інформування Комітету про стан виконання ухвалених ним рішень щодо Національного інституту раку МОЗ України;

звернутися до Національної поліції  України та Служби безпеки України з проханням поінформувати Комітет про результати проведених досудових розслідувань у відповідних кримінальних провадженнях за фактами правопорушень, виявлених у діяльності посадових осіб та працівників Національного інституту раку МОЗ України, після їх завершення.

 Крім того, на засіданні Комітету головою підкомітету Булах Л.В. поінформовано присутніх про необхідність розробки Стратегії державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів на період до 2030 року та за результатами наданої народним депутатом України інформації ухвалено рішення рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити та затвердити таку Стратегію.

  Відеозапис виїзного засідання Комітету: