17 квітня 2018 року відбулося засідання Комітету з питань охорони здоров'я

17 квітня 2018, 17:30

Народні депутати України – члени Комітету, розглянувши включені до порядку денного засідання Комітету проекти постанов Верховної Ради України про проведення у жовтні 2018 року парламентських слухань на тему: «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні» (р. № 8141) та про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй щодо врахування окремих пропозицій при прийнятті Політичної декларації з питань туберкульозу для Наради високого рівня з туберкульозу Генеральної Асамблеї ООН (р. № 8170), ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України  прийняти їх за результатами розгляду в першому читанні за основу та в цілому.

Щодо проекту Закону про врегулювання питань в окремих галузях охорони здоров’я (р. № 7480), поданого народним депутатом України А.Яценком,  Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо фінансового забезпечення бюджетної програми на 2018 рік Міністерства охорони здоров'я України за КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" (р. № 8016), з опрацювання якого Комітет не є головним, народні депутати вирішили підтримати  прийняття його Верховною Радою України за результатами розгляду в першому читанні за основу.

На засіданні Комітету народними депутатами було прийнято  рішення підтримати пропозиції добровольчого мобільного шпиталю імені  Миколи Пирогова щодо необхідності прискорення внесення запропонованих ним змін до Наказу МОЗ України від 19.10.2016 року № 1254 «Про організацію направлення медичних працівників, що добровільно виявили бажання надати медичну допомогу в районах проведення АТО» в частині врегулювання діяльності медичних працівників, які на добровільних засадах надають медичну допомогу в районах проведення АТО,  у зв’язку з прийняттям  Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

 За результатами обговорення включеного до порядку денного питання про відкрите звернення Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України, Комітетом було ухвалено рішення повторно звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути ситуацію, що склалася довкола Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця та Міністерства охорони здоров’я України. 

 За пропозицією голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації, здійснення фармацевтичної діяльності, доступності ліків, виробництва та обігу виробів медичного призначення, розвитку сучасних медичних технологій Комітету Шипка А.Ф. було затверджено персональний склад підкомітету, до якого увійшли народні депутати України – члени Комітету: Біловол О.М., Мусій О.С., Сисоєнко І.В. та Яриніч К.В.

Розгляд проектів законів (р. №№ 5681, 5682, 5683, 5684, 5685, 5686) перенесено на наступне засідання Комітету.

Відеозапис із засідання Комітету: