Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 20 березня 2018 року

20 березня 2018, 14:30

 На засіданні Комітету народні депутати України – члени Комітету розглянули низку проектів законів, з опрацювання яких Комітет визначено головним, та ухвалили такі рішення:

рекомендувати Верховній Раді України проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання первинної та профілактичної медичної допомоги дітям (р. № 7197) та  про внесення змін до деяких законів України щодо захисту населення від інфекційних хвороб (р. 7198) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу;  проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення оздоровлення дітей та реабілітації інвалідів  (р. № 7185) - за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та доручити його доопрацювання профільним комітетам з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю відповідно до їх  предметів відання.

Щодо законопроектів про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення (р. № 0166) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення (р. № 7195), з опрацювання яких  Комітет не є головним, було прийнято рішення рекомендувати повернути  їх за результатами розгляду в першому читанні на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо фінансового забезпечення бюджетної програми на  2018  рік Міністерства охорони здоров'я України за КПКВК 2301360 "Лікування громадян України за кордоном" (р. № 8035),  народні депутати підтримали необхідність прийняття його за основу,  а також вирішили звернутися до коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна», Прем’єр-міністра України та Міністерства фінансів України з проханням направити передбачені Державним бюджетом України на 2018 рік на 200 млн грн для реконструкції Маріїнського палацу на фінансування бюджетної програми «Лікування за кордоном».

Крім того, на засіданні Комітету було ухвалено рішення про внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України «Про  затвердження  Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє».

За результатами заслуховування та розгляду інших питань, включених до порядку денного засідання, Комітет ухвалив відповідні рішення.

               Аудіозапис засідання Комітету: