27 лютого 2018 року відбулося засідання Комітету з питань охорони здоров'я

27 лютого 2018, 14:20

 Народні депутати України – члени Комітету розглянули на своєму засіданні 27 лютого 2018 року питання про ситуацію, що склалася довкола Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

За результатами його розгляду було ухвалено рішення звернутися до Прем’єр-міністра України з настійним проханням взяти ситуацію, що склалася, під особистий контроль та  вжити невідкладних заходів щодо:

скасування Наказу МОЗ від 20.02.2018 р. № 15-Адм як такого, що суперечить вимогам чинного законодавства;

 призначення найближчим часом нової дати проведення ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія” для  студентів 3 курсу стоматологічного факультету університету;

 створення при Кабінеті Міністрів України міжвідомчої комісії за участі представників Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України із залученням народних депутатів України (за згодою) для  забезпечення неупередженого та об’єктивного  розгляду обставин цієї ситуації;  

ініціювати проведення перевірки законності функціонування ДО «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України» та його фінансової діяльності.


           Відео із засідання Комітету: