Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 22 лютого 2017 року

28 лютого 2017, 12:01

 На засіданні Комітету з питань охорони здоров’я, що відбулося  22 лютого 2017 року, народні депутати України – члени Комітету створили робочу групу для підготовки та проведення 22 березня 2017 року парламентських слухань на тему: «Медична  освіта в Україні: погляд у майбутнє». 

За результатами проведеного у Комітеті засідання «круглого столу»  на тему: «Питання оплати  праці медичних працівників» було ухвалено рішення  звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з проханням виділити додатково 3,0  млрд. грн МОЗ України та 540 млн. грн Національній академії медичних наук України для забезпечення фінансування оплати праці медичних працівників у повному обсязі.

Народні депутати, заслухавши та обговоривши на засіданні інформацію Міністерства охорони здоров’я України про результати закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, проведених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2016 року,  ухвалили рішення визнати роботу МОЗ України станом на 22 лютого 2017 року щодо закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів,  проведених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2016 та 2015 рр., незадовільною та вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням оприлюднити укладені МОЗ України з цими організаціями договори на закупівлю лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів.

На засіданні Комітету йшлося також про заходи, що вживаються Міністерством охорони здоров’я України для нормативно-правового забезпечення реформування системи надання первинної медичної допомоги населенню, підготовки сімейних лікарів та інших медичних працівників первинної ланки до роботи в нових умовах. Заслухано інформацію МОЗ України про створення госпітальних округів та затверджено персональний склад робочих груп з підготовки до другого читання законопроектів: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування (р. № 1242); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги (р. № 4449); про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (р. № 4074); та направленого на повторне перше читання проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770).

Відео:

частина 1:


Частина друга:


Частина третя:

 
Аудіозапис:
частина перша:
частина друга: