На засіданні Комітету, що відбулося в режимі відеоконференції, народні депутати України заслухали голів Чернігівської ОДА Прокопенка А.Л. та Житомирської ОДА Бунечка В.І. стосовно захворюваності населення і медичного персоналу в цих областях на коронавірусну хворобу (COVID-19), показників смертності від цієї хвороби, стану організації надання медичної допомоги населенню та ПЛР тестування на  COVID-19, забезпеченості лікарськими засобами, засобами індивідуального захисту, медичним обладнанням та витратними матеріалами для проведення лабораторних досліджень, зокрема пробірками для ПЛР, а також здійснення протиепідемічних заходів у регіонах щодо протидії поширенню COVID-19.

Крім того, під час засідання обговорювалась ситуація, що склалася з організацією тестування на COVID-19 госпіталізованої до КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Чернігівської області хворої  у зв’язку з  її смертю і зараженням інших осіб, які контактували з нею. За результатами обговорення цього питання народними депутатами – членами Комітету прийнято рішення звернутися до Головного державного санітарного лікаря України Ляшка В.К. з вимогою ініціювати проведення службового розслідування за фактом неналежної організації у Чернігівському обласному лабораторному центрі МОЗ України проведення ПЛР дослідження на коронавірусну хворобу (COVID-19) біологічного матеріалу хворої на пневмонію N., госпіталізованої до Прилуцької центральної міської лікарні Чернігівської області, у зв’язку з її подальшою смертю від цієї хвороби та зараженням інших осіб, які контактували з  нею; дати оцінку відповідності займаній посаді директора ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Донця М.П. з подальшими правовими наслідками.

В обговоренні винесених на розгляд Комітету питань брали участь:  народні депутати України Семінський О.В. та  Кицак Б.В., обрані по мажоритарним округам Чернігівської та Житомирської  областей; Міністр охорони здоров’я України Степанов М.В. заступник Міністра охорони здоров’я України Микичак І.В., заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України Ляшко В.К.,  начальник Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Кравчук О.П., а також начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Гармаш П.П., директор Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України Донець М.П.; начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Суслик М.П., директор Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Парамонов З.М.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 квітня 2024 09:21
08 квітня 2024 14:11
29 березня 2024 12:40
21 березня 2024 17:41
20 березня 2024 17:35
15 березня 2024 14:30
13 березня 2024 14:16
07 березня 2024 15:12
27 лютого 2024 10:50
23 лютого 2024 16:30