ГРАФІК

ЗАСІДАНЬ КОМІТЕТІВ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

Питання, які плануються до розгляду

на 1115  липня 2016 року

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

_____________________________________________________

 

13  липня 2016 року

 

(вул. М. Грушевського, 26/1, готельний комплекс «Київ»,

 5-й поверх, 15:00)

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет є головним:

 

Проект Закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (р. № 4074, н.д. України К.Яриніч, Т.Бахтеєва, С.Березенко, О.Біловол, О.Богомолець, Т.Донець, О.Кириченко, О.Колганова, О.Корчинська, О.Мусій, І.Сисоєнко, А.Шипко, І.Шурма).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо проведення безплатного щорічного медичного обстеження і диспансеризації громадян похилого віку в Україні (р. № 4329, н.д. України О.Ляшко, В.Вовк, А.Лозовий, Ю.Чижмарь, І.Мосійчук, С.Скуратовський, С.Рибалка, Д.Лінько, Т.Юзькова, О.Корчинська, О.Ленський, В.Галасюк, А.Кошелєва, О.Купрієнко, О.Кириченко,  А.Артеменко, Д.Силантьєв, В.Амельченко).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безоплатними лікарськими засобами громадян похилого віку  (р. № 4491, н.д. України н.д. України О.Ляшко, В.Галасюк, О.Кириченко,  О.Кірш, С.Скуратовський, Д.Силантьєв, Т.Юзькова, А.Артеменко, О.Купрієнко, О.Ленський, І.Попов, О.Корчинська).

Проект Закону про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я  щодо допуску членів сім’ї, опікуна, піклувальника до пацієнта у відділенні реанімації та інтенсивної терапії (р. № 4649, н.д. України О.Сотник, О.Черненко та інші (16 підписів).  

Проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами  окремих категорій населення (р. № 4687, н.д. України В.Рабінович) (попередній розгляд).

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770, н.д. України О.Богомолець, О.Корчинська, О.Кириченко, І.Шурма, А.Шипко, Т.Донець, О.Мусій, К.Яриніч, С.Заліщук, В.Зубик, О.Бєлькова, Є.Соболєв, Д.Ярош, Б.Береза, Є.Рибчинський, І.Луценко) (попередній розгляд).

Проект Закону про розвиток в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4845, н.д. В.Карпунцов, О.Ляшко, І.Сисоєнко, А.Помазанов, С.Власенко, О.Співаковський, Т.Бахтеєва, О.Мусій) (попередній розгляд).

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких  Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо розвитку в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4846, н.д. України В.Карпунцов, О.Ляшко, С.Власенко, А.Помазанов, О.Співаковський, Т.Бахтеєва, О.Мусій).

Проект Закону про внесення зміни до пункту 4 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо розвитку в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4847, н.д. України В.Карпунцов, О.Ляшко, С.Власенко, О.Співаковський, Т.Бахтеєва, О.Мусій).

Проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2017 рік  (КМУ,  у разі надходження).

ІІІ. Інші питання:

Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року.

Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених централізовано Міністерством охорони здоров’я України у 2015 році.

Про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кодоном» (КПКВК 2301360).

Про стан виконання Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009-2015 роки» та подальші кроки у комплексному підході програмного характеру до здійснення імунопрофілактики в Україні. Звіт Рахункової палати України про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на виконання завдань і заходів Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб.

Про пропозиції до проекту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Про проект Плану роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Про звернення Комітету до СБУ та НАБУ стосовно перевірки дій посадових осіб Міністерства охорони здоров’я України (О.Квіташвілі, О.Павленко, І.Перегінця) під час організації проведення закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року та забезпечення контролю за їх здійсненням.

Про звернення до Кабінету Міністрів України стосовно нормативно-правового врегулювання питання проведення медичних оглядів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку