7          грудня            16

     15:00,  м. Київ

    (вул. М. Грушевського,   18/2,

 кім. № 11)

 

 

Головуючий:  БОГОМОЛЕЦЬ О.В. –  Голова Комітету.

 

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету:  Донець Т.А., Колганова О.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М. (з поважних причин).   

 

  Запрошені:

Ілик Р.Р., Ковтонюк П.А. –  заступники Міністра охорони здоров’я України.

 

Карпінська Л.Г. – в.о. начальника управління координації центрів реформ МОЗ України, Лазарович Р.Б. – в.о. начальника відділу забезпечення взаємодії з державними органами та громадськістю і соціального діалогу МОЗ України.

 

Слобожан О.В. – перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України, Сидоренко В.В. – аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України, Чорний С.І. – начальник відділу охорони здоров’я Балтської міської ради (об’єднана територіальна громада), Одеська область.

 

Ізотова А.Р. – начальник відділу ринків фармацевтики Антимонопольного комітету України.

 

Учасники:

Хомей О.Д. – керівник проектів компанії «PBN Hill+Knowlton Strategies», Фазан І.В. – заступник головного лікаря Косівської центральної районної лікарні, Івано-Франківська область.   

 

Завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Зброжек С.І., головні консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Ковтун В.І., Лебідєва Л.В., Ростовцева К.Л.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.                 Про підготовлену Асоціацією міст України стратегію розвитку охорони здоров’я.

2.                 Про ініціювання парламентських слухань на теми:  «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє» (1 березня 2017 року) та «Раціональна фармацевтична політика та забезпечення населення ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами» (19 квітня 2017 року).

3.                 Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року, та стан організації Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель для потреб охорони здоров’я у 2016 році.

 

4.                 Про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360).

5.                 Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д, друге читання).

6.                 Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відпустки" щодо врегулювання питання відпустки на період встановлення обмежувальних протиепідемічних заходів (р. № 4139), поданий народними депутатами України А.Яценком, О.Дроздиком.

7.                 Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про виконання Державної програми  «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року та заходи, що вживаються МОЗ України з метою забезпечення охорони репродуктивного здоров’я населення».

8.                 Про утворення при Комітеті робочих груп для підготовки до другого читання прийнятих за основу проектів законів:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування (р. № 1242);

 

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги (р. № 4449);

 

 про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (р. № 4074);

про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770, повторне перше читання).

 

9.                 Про створення експертної ради при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. 

(Текст стенограми засідання Комітету

від 7 грудня 2016 року додається).

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 7 грудня 2016 року.

 

Інформує Богомолець О.В.     Голова Комітету

 

         УХВАЛИЛИ:

1.                 Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 7 грудня 2016 року.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

відсутніх  - 2: Березенко С.І., Сисоєнко І.В.:

«за – 7, проти – 0, утрималися- 0»).

 

2. Відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято одноголосно

 (на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

відсутніх  - 2: Березенко С.І., Сисоєнко І.В.:

«за – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,

Яриніч К.В., проти – 0, утрималися- 0»).

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про підготовлену Асоціацією міст України стратегію розвитку охорони здоров’я.

Інформують: Слобожан О.В. - перший заступник

виконавчого директора Асоціації міст України,

Сидоренко В.В. – аналітик Центру аналізу та

розробки законодавства Асоціації міст України

 

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію про стратегію розвитку охорони здоров’я, підготовлену Асоціацією міст України, взяти до відома та використання в подальшій роботі Комітету.

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про ініціювання парламентських слухань на теми:  «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє» (1 березня 2017 року) та «Раціональна фармацевтична політика та забезпечення населення ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами» (19 квітня 2017 року).

 

Інформує  Богомолець О.В. –  Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Сисоєнко І.В., Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Яриніч К.В.,  а також завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Подати на розгляд Верховної Ради України проект Постанови про  проведення 1 березня 2017 року парламентських слухань на тему:  «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє», яким мають передувати слухання у Комітеті за узгодженою з народними депутатами України – членами Комітету датою їх проведення (січень-лютий 2017 року).

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 1: Березенко С.І.:

«за – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.,

проти – 0, утрималися – 1: Кириченко О.М.»).

 

2.                 Подати на розгляд Верховної Ради України проект Постанови про  проведення 19 квітня 2017 року парламентських слухань на тему: «Раціональна фармацевтична політика та забезпечення населення ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами»,  яким мають передувати слухання у Комітеті за узгодженою з народними депутатами України – членами Комітету датою їх проведення.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 1: Березенко С.І.:

«за – 8: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В., проти – 0, утрималися – 0»).

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року, та стан організації Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель для потреб охорони здоров’я у 2016 році.

 

Інформує Ілик Р.Р. – заступник Міністра

охорони здоров’я України  

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Кириченко О.М., Біловол О.М., Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Надіслати Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. погоджене з народними депутатами України – членами Комітету звернення стосовно надання Міністерством охорони здоров’я України у повному обсязі запитуваної Комітетом інформації з фактично проведених у 2015 році  державних закупівель для потреб охорони здоров’я, оприлюднення угод зі спеціалізованими міжнародними організаціями за основними напрямами закупівель на 2015 та 2016 роки та забезпечення особистої участі в.о. Міністра охорони здоров’я України У.Супрун у засіданнях Комітету.

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 2: Біловол О.М., Березенко С.І.:

«за – 6: Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., проти – 0,

утрималися – 1:  Корчинська О.А.»).

 

2.                 Надіслати Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. погоджене з народними депутатами України – членами Комітету звернення про внесення на розгляд Верховної Ради України кандидатури для призначення на посаду Міністра охорони здоров’я України відповідно до статей 85 та 114 Конституції України.

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 2: Біловол О.М., Березенко С.І.:

«за – 6: Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., проти – 0,

утрималися – 1:  Корчинська О.А.»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360).

Інформує Ілик Р.Р. – заступник Міністра

охорони здоров’я України  

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Кириченко О.М., Богомолець О.В., Мусій О.С., Яриніч К.В., Бахтеєва Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Надіслати Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. погоджене з народними депутатами України – членами Комітету звернення стосовно незадовільної підготовки МОЗ України запитуваної Комітетом інформації щодо лікування громадян за кордоном з проханням доручити Міністерству охорони здоров’я України надати вичерпну інформацію про виконання бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360) за останні 3 роки та заходи, що вживаються для забезпечення відповідно до потреби лікування таких громадян у 2017 році.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 2: Біловол О.М., Березенко С.І.:

«за – 6: Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., проти – 0,

утрималися – 1:  Корчинська О.А.»).

 

2.                 Просити Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. взяти під особистий контроль питання лікування громадян за кордоном.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 2: Біловол О.М., Березенко С.І.:

«за – 7: Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.,

проти – 0, утрималися – 0»).

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д, друге читання).

 

Інформують: Богомолець О.В. – Голова  Комітету,

Семерунь І.В. – завідувач секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Корчинська О.А., Бахтеєва Т.Д., Кириченко О.М., Яриніч К.В., Березенко С.І., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Ілик Р.Р.

 

 

Голова Комітету                                                 О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

Далі головує народний депутат України, перший заступник

Голови Комітету Корчинська О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

Поставити на голосування пропозицію народного депутата України – члена Комітету Кириченка О.М. про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про виконання Державної програми  «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року та заходи, що вживаються МОЗ України з метою забезпечення охорони репродуктивного здоров’я населення» (текст рішення додається).

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; відсутніх  - 2: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М.,:

«за – 7: Березенко С.І., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.,

проти – 0, утрималися – 0»).

 

Народні депутати  - члени Комітету повернулись до розгляду питання порядку денного засідання Комітету про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д, друге читання), в обговоренні якого взяли участь такі народні депутати України: Березенко С.І., Яриніч К.В., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Корчинська О.А., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Ковтонюк П.А. та завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

Головуючий на засіданні перший заступник Голови Комітету Корчинська О.А. оголосила про продовження засідання Комітету 8 грудня 2016 року о 14:15.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                    О.А.КОРЧИНСЬКА

 

 

Продовження засідання

 

      9    грудня  2016 року

     10:10,  м. Київ

 

 (вул. М. Грушевського, 5,  

 кулуари третього поверху)

 

Головуючий:  КОРЧИНСЬКА О.А. – перший заступник

Голови Комітету.

 

Присутні:

Члени Комітету: Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М., Колганова О.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В., Мусій О.С., Шурма І.М.

 

Запрошені:

Ковтонюк П.А. –  заступник Міністра охорони здоров’я України.

 

Беруть участь:

Народні депутати України Дубіль  В.О., Соловей Ю.І.

 

Завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Зброжек С.І., головні консультанти секретаріату Комітету  Ковтун В.І., Лебідєва Л.В.

 

Головуючий на засіданні перший заступник Голови Комітету Корчинська О.А. поінформувала народних депутатів України – членів Комітету про наявність кворуму на засіданні Комітету та продовження розгляду питання «Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д, друге читання)» згідно із затвердженим 7 грудня 2016 року порядком денним засідання Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ:

Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д, друге читання) (продовження обговорення).

 

Інформує Корчинська О.А.     перший заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Кириченко О.М., Березенко С.І., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В., Донець Т.А., Соловей Ю.І., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Ковтонюк П.А., завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

КИРИЧЕНКО О.М.  запропонував із статті 24 законопроекту виключити слова «соціально відповідального бізнесу» та замінити їх терміном «благодійники», що вживається у законодавстві.

 

КОРЧИНСЬКА О.А. -  запропонувала у статті 24 законопроекту передбачити можливість участі у спостережних радах представників громадськості (волонтерів), а також доручила секретаріату Комітету внести редакційні правки до порівняльної таблиці.

 

БЕРЕЗЕНКО С.І. – звернувся до секретаріату Комітету за відповідними роз’ясненнями у зв’язку з неоднозначним тлумаченням представниками депутатських фракцій положень законопроекту, що  стосуються призначення керівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

 

ЯРИНІЧ К.В. – підтримав необхідність надання запитуваних  народним депутатом України Березенком С.І. роз’яснень.

 

КОРЧИНСЬКА О.А. – погоджуючись із необхідністю врахування зауважень   Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до законопроекту (р. № 2309а-д), запропонувала поставити на голосування поправку № 3 у такій редакції: «послуга з медичного обслуговування населення  – послуга, що надається пацієнту закладом охорони здоров’я або фізичною особою - підприємцем, яка зареєстрована та одержала в установленому законом порядку ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, та оплачується її замовником. Замовником послуги з медичного обслуговування населення може бути держава, відповідні органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи, у тому числі пацієнт».

 

СИСОЄНКО І.В. – внесла пропозицію поправку № 3 до законопроекту після слів «послуга з медичного обслуговування» доповнити словами «(медична послуга)».  

 

КОВТОНЮК П.А. – висловився на підтримку народного депутата України Сисоєнко І.В.

 

КИРИЧЕНКО О.М. – висловився за необхідність уточнення поняття терміну «медична послуга»  як дискретної одиниці з чітким визначенням її складових.

 

ШИПКО А.Ф. – погодився з необхідністю встановлення у законопроекті строків, відведених для реорганізації закладів охорони здоров’я, та доповнення його визначенням терміну «медична послуга».

 

ДОНЕЦЬ О.А. – пропонувала переглянути поправку № 11 до законопроекту та дозволити державним і комунальним закладам охорони здоров’я провадити інші види господарської діяльності, що не пов’язані з медичним обслуговуванням населення.

 

СОЛОВЕЙ Ю.І. – звернув увагу на необхідність приведення процедури призначення керівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я у відповідність з вимогами статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування».

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 При доопрацюванні до другого читання редакції проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д) за результатами розгляду на засіданні Комітету:

1.1.     Підпункт перший пункту 2 Розділу І законопроекту доповнити новим абзацом такого змісту: «послуга з медичного обслуговування населення (медична послуга) – послуга, що надається пацієнту закладом охорони здоров’я або фізичною особою - підприємцем, яка зареєстрована та одержала в установленому законом порядку ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, та оплачується її замовником. Замовником послуги з медичного обслуговування населення може бути держава, відповідні органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи, у тому числі пацієнт» (поправка № 3).

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

 відсутніх - 1: Шипко А.Ф.: «за – 5: Березенко С.І.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

проти – 0; утрималися – 2: Донець Т.А., Кириченко О.М.»).

 

Продовження обговорення

 

КОРЧИНСЬКА О.А. – запропонувала встановити перехідний період для проведення реорганізації закладів охорони здоров’я до 31 грудня 2019 року (письмове звернення додається).

 

КОВТОНЮК П.А. – просив Комітет скоротити пільговий період, відведений для проведення реорганізації закладів охорони здоров’я, з  31 грудня 2019 року до 31 грудня 2018 року.

 

СИСОЄНКО І.В., ЯРИНІЧ К.В., ДОНЕЦЬ Т.А. – висловилися на підтримку пропозиції МОЗ України.

 

КИРИЧЕНКО О.М. – запропонував подовжити пільговий період для проведення реорганізації закладів охорони здоров’я.

 

БЕРЕЗЕНКО С.І. – запропонував поставити на голосування такі пропозиції: залишити запропонований народним депутатом України Корчинською О.А. термін 31 грудня 2019 року; проголосувати за строк, запропонований МОЗ України та підтриманий народними депутатами України І.Сисоєнко та К.Яринічем, - 31 грудня 2018 року.

 

УХВАЛИЛИ:

1.2.          Встановити, що пункт 3 Розділу ІІ «Прикінцеві положення» є чинним до 31 грудня 2019 року.

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

 відсутніх - 1: Шипко А.Ф.: «за – 5: Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А.; проти – 0;

утрималися – 2: Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.»).

 

Продовження обговорення

 

Загальна дискусія щодо встановлення тривалості пільгового періоду реорганізації для закладів охорони здоров’я, в якій брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Кириченко О.М., Березенко С.І., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., Донець Т.А., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Ковтонюк П.А., завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

За результатами обговорення народним депутатом України Березенком С.І. - порушено питання про необхідність повернення до попереднього голосування щодо встановлення у пункті 3 Розділу ІІ «Прикінцеві положення» дати «до 31 грудня 2019 року» та зміни проголосованої дати на «до 31 грудня 2018 року»; висловлено думку щодо можливості внесення з голосу пропозиції про зміну дати «до 31 грудня 2018 року» у разі відсутності підтримки цієї поправки Комітету під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України на «до 31 грудня 2019 року».

 

УХВАЛИЛИ:

1.3.          Повернутись до попереднього голосування.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

 відсутніх - 1: Шипко А.Ф.: «за – 7: Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А.,  Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В; проти – 0; утрималися – 0»);

 

1.4.          Встановити, що пункт 3 Розділу ІІ «Прикінцеві положення» є чинним до 31 грудня 2018 року.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

 відсутніх - 1: Шипко А.Ф.: «за – 7: Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А.,  Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В; проти – 0; утрималися – 0»).

 

2.            Доопрацьований з урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я (р. № 2309а-д) в установленому порядку подати на розгляд Верховної Ради України у другому читанні та рекомендувати прийняти його як закон у цілому.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

 відсутніх - 1: Шипко А.Ф.: «за – 6: Березенко С.І., Донець Т.А.,

Колганова О.В., Корчинська О.А.,  Сисоєнко І.В., Яриніч К.В;

проти – 0; утрималися – 1: Кириченко О.М.»).

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                    О.А.КОРЧИНСЬКА

 

Секретар Комітету                                                 О.В.КОЛГАНОВА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30