6        жовтня          16

      14:20,  м. Київ

 

  Головуючий:  БОГОМОЛЕЦЬ О.В. –  Голова Комітету. 

 

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету:  Колганова О.В., Сисоєнко І.В., Шурма І.М. (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Карпунцов В.В., Розенблат Б.С., Яценко А.В.  – народні депутати України.

 Ілик Р.Р., Лінчевський О.В. –  заступники Міністра охорони здоров’я України.

 Кондратенко В.Л. – головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Судово-медична експертиза», Лазарович Р.Б. – головний спеціаліст відділу забезпечення взаємодії з державними органами та громадськістю та соціального діалогу МОЗ України.

 Медін Ю.М. – начальник відділу відносин власності департаменту управління об’єктами державної власності Міністерства інфраструктури України, Олійник К.О. – головний спеціаліст відділу розформування та структурних перетворень у сфері залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України.

 Учасники:

Гордієнко В.В. – голова ради директорів Асоціації виробників інноваційних ліків, Загородній В.В. – голова Української федерації роботодавців охорони здоров’я, Канаровська Л.В. – голова Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, Коваль В.М. – голова Профспілки працівників охорони здоров’я України, Олефір Л.О. – асистент проекту «Центр громадянського представництва «Життя», Смоліна А.А. – координатор підкомітету з клінічних випробувань Європейської бізнес-асоціації, Швець І.М. – заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України.

 Завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Зброжек С.І., головні консультанти секретаріату Комітету - Аронова М.М., Ковтун В.І., Лебідєва Л.В., старший консультант -  Кудря А.В.

   Представники засобів масової інформації.

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.                 Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770), поданий народними депутатами  України О.Богомолець, О.Корчинською, О.Кириченком, І.Шурмою, А.Шипком, Т.Донець, О.Мусієм, К.Яринічем, С.Заліщук, В.Зубиком, О.Бєльковою, Є.Соболєвим, Д.Ярошем, Б.Березою, Є.Рибчинським, І.Луценком.

 2.                 Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" щодо запровадження душпастирської опіки в сфері охорони здоров'я (р. № 4987), поданий народними депутатами України О.Богомолець, П.Унгуряном, О.Корчинською (разом 21 підпис).

 3.                 Про проект Постанови про впровадження мораторію на закриття закладів охорони здоров'я, що входили до сфери управління Міністерства інфраструктури України (р. 4157), поданий народними депутатами України В.Бондарем, В.Остапчуком.

 4.                 Про проект Закону про мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я (р. № 4204), поданий народним депутатом України Є.Мураєвим.

 5.                 Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" щодо порядку обігу підконтрольних речовин (р. 4533), поданий народними депутатами України О.Мусієм, К.Яринічем, Б.Розенблатом, О.Кириченком, І.Споришем.

 6.                 Про проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р. № 4687), поданий народним депутатом України В.Рабіновичем. 

 7.                 Про проект Закону про розвиток в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4845), поданий народними депутатами України  В.Карпунцовим, О.Ляшком, І.Сисоєнко, А.Помазановим, С.Власенком, О.Співаковським, Т.Бахтеєвою, О.Мусієм.

8.                 Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства (р. № 4922), поданий народними депутатами України О.Бакуменком та іншими.

9.                 Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства (р. № 4922-1), поданий народним депутатом України П.Дзюбликом.

 10.            Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (р. № 5130), поданий Кабінетом Міністрів України.

 11.            Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року, та стан організації Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель для потреб охорони здоров’я у 2016 році.

12.            Про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360).

13.            Про утворення робочої групи з напрацювання проекту закону про Національне бюро судово-медичної експертизи України та затвердження її персонального складу.

14.            Про утворення при Комітеті робочих груп з напрацювання законодавчих пропозицій з питань: удосконалення організації медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб;  забезпечення реалізації права громадян України  на охорону здоров’я; поліпшення надання екстреної медичної допомоги; впровадження в Україні  парамедичної допомоги.

15.            Про проведення у місті Тернополі «круглого столу» з регіональних та місцевих аспектів реформ охорони здоров’я у світлі інновацій галузі.

16.            Про скликання додаткового засідання Комітету для розгляду та прийняття рішення щодо підготовлених робочою групою правок до проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я (р. № 2309а-д).

17.             Про пропозиції Комітету до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України на 17 – 21 жовтня 2016 року.

18.             Про звернення Міжнародної діабетичної асоціації України стосовно проведення у листопаді 2016 року Дня профілактики діабету у Верховній Раді України та заслуховування Комітетом у порядку контролю питання про стан виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року № 73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну».

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 6 жовтня 2016 року.

 

Інформує Богомолець О.В.     Голова Комітету

 

         В обговоренні питання брали участь народні депутати України Березенко С.І., Корчинська О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 6 жовтня 2016 року з  урахуванням запропонованих народним депутатом України – членом Комітету Березенком С.І. змін.

Рішення прийнято одноголосно

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх – 10:

Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.: «за - 10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Біловол О.М., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С.,  Шипко А.Ф., Яриніч К.В.»).

 

2. Відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято одноголосно

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх – 10:

Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.: «за - 10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Біловол О.М., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С.,  Шипко А.Ф., Яриніч К.В.»).

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770), поданий народними депутатами  України О.Богомолець, О.Корчинською, О.Кириченком, І.Шурмою, А.Шипком, Т.Донець, О.Мусієм, К.Яринічем, С.Заліщук, В.Зубиком, О.Бєльковою, Є.Соболєвим, Д.Ярошем, Б.Березою, Є.Рибчинським, І.Луценком.

 

Інформує Богомолець О.В. Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Бахтеєва Т.Д., Кириченко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами  України О.Богомолець, О.Корчинською, О.Кириченком, І.Шурмою, А.Шипком, Т.Донець, О.Мусієм, К.Яринічем, С.Заліщук, В.Зубиком, О.Бєльковою, Є.Соболєвим, Д.Ярошем, Б.Березою, Є.Рибчинським, І.Луценком проект Закону про внесення змін до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (р. № 4770) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх – 10:

Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.: «за - 8: Березенко С.І.,

Біловол О.М., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С.,  Яриніч К.В.;  проти – 0;

утрималися- 2: Бахтеєва Т.Д., Шипко А.Ф.»).

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" щодо запровадження душпастирської опіки в сфері охорони здоров'я (р. № 4987), поданий народними депутатами України О.Богомолець, П.Унгуряном, О.Корчинською (разом 21 підпис).

 

Інформує Богомолець О.В. Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Корчинська О.А., Донець Т.А., Мусій О.С., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Ілик Р.Р.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України О.Богомолець, П.Унгуряном, О.Корчинською та іншими проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" щодо запровадження душпастирської опіки в сфері охорони здоров'я (р. № 4987) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх – 10:

Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.: «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Біловол О.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; проти – 0;

утрималися – 1: Донець Т.А.»).

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про розвиток в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4845), поданий народними депутатами України  В.Карпунцовим, О.Ляшком, І.Сисоєнко, А.Помазановим, С.Власенком, О.Співаковським, Т.Бахтеєвою, О.Мусієм.

 

Інформує Карпунцов В.В. народний депутат

України, співавтор законодавчої ініціативи 

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Кириченко О.М., Богомолець О.В., Березенко С.І., Бахтеєва Т.Д., Корчинська О.А., Донець Т.А., Біловол О.М., Яриніч К.В., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Лінчевський О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України В.Карпунцовим, О.Ляшком, І.Сисоєнко, А.Помазановим, С.Власенком, О.Співаковським, Т.Бахтеєвою, О.Мусієм проект Закону про розвиток в Україні лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом В.І.Козявкіна (р. № 4845) прийняти за основу та в цілому як закон.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх – 10:

Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.: «за - 8: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Біловол О.М., Донець Т.А., Кириченко О.М., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися - 2:

Богомолець О.В.,  Корчинська О.А.»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" щодо порядку обігу підконтрольних речовин (р. 4533), поданий народними депутатами України О.Мусієм, К.Яринічем, Б.Розенблатом, О.Кириченком, І.Споришем.

 

Інформує Мусій О.С.  народний депутат

України, співавтор законодавчої ініціативи 

 

В обговоренні питання брали участь народний  депутат України Яриніч К.В. та заступник Міністра охорони здоров’я України Ілик Р.Р.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України О.Мусієм, К.Яринічем, Б.Розенблатом, О.Кириченком, І.Споришем проект Закону про внесення змін до Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" щодо порядку обігу підконтрольних речовин (р. 4533) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 6: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Кириченко О.М.,

Мусій О.С.,  Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 3:

Богомолець О.В., Донець Т.А., Корчинська О.А.»).

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про впровадження мораторію на закриття закладів охорони здоров'я, що входили до сфери управління Міністерства інфраструктури України (р. 4157), поданий народними депутатами України В.Бондарем, В.Остапчуком.

 

Інформує Корчинська О.А.  перший

заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні  депутати України Березенко С.І., Яриніч К.В., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Кириченко О.М., а також головний спеціаліст відділу розформування та структурних перетворень у сфері залізничного транспорту Мінінфраструктури України Олійник К.О., начальник відділу відносин власності департаменту управління об’єктами державної власності Мінінфраструктури України Медін Ю.М., заступник Міністра охорони здоров’я України Ілик Р.Р., завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України В.Бондарем, В.Остапчуком проект Постанови про впровадження мораторію на закриття закладів охорони здоров'я, що входили до сфери управління Міністерства інфраструктури України (р. 4157) повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»).

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я (р. № 4204), поданий народним депутатом України Є.Мураєвим.

Інформує Мусій О.С.  заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні  депутати України Березенко С.І., Бахтеєва Т.Д., а також заступник міністра охорони здоров’я України Ілик Р.Р.  

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України Є.Мураєвим проект Закону про мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я (р. № 4204) за результатами розгляду в першому читанні відхилити.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 8: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;

проти -  0; утрималися – 1: Донець Т.А. »).

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р. № 4687), поданий народним депутатом України В.Рабіновичем. 

 

Інформує Мусій О.С.  заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні  депутати України Бахтеєва Т.Д., Кириченко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України В.Рабіновичем проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р. № 4687) за результатами розгляду в першому читанні відхилити.

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., 

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 3: Богомолець О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С.;

проти – 2: Бахтеєва Т.Д., Шипко А.Ф.; утрималися – 4:

Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М., Яриніч К.В.)».

 

2.                 Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України В.Рабіновичем проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р. № 4687) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., 

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 2: Бахтеєва Т.Д., Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 7:

Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А. Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.»).

 

3.                 Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України В.Рабіновичем проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р. № 4687) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., 

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 8: Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;

проти -  0; утрималися – 1: Бахтеєва Т.Д.»)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства (р. №№ 4922, 4922-1), подані народними депутатами України О.Бакуменком  та ін. та П.Дзюбликом відповідно.

 

Інформують: Аронова М.М.  головний

консультант секретаріату Комітету,

Кириченко О.М. – народний депутат

України, член Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Березенко С.І., Корчинська О.А., Шипко А.Ф., а також завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Вважати за доцільне проекти законів:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства   (р.  № 4922), поданий  народними депутатами України О.Бакуменком та іншими, повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»);

 

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства    (р. № 4922-1), поданий  народним депутатом України П.Дзюбликом, повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»).

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (р. № 5130), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

Інформує Мусій О.С.  заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Березенко С.І., Корчинська О.А., Богомолець О.В. 

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Вважати за доцільне поданий Кабінетом Міністрів України  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (р. № 5130) за результатами розгляду в першому читанні повернути на доопрацювання.

 

2.                 Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення для врахування при ухваленні рішення.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 8: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

проти -  0; утрималися – 1: Шипко А.Ф.»).

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про утворення робочої групи з напрацювання проекту закону про Національне бюро судово-медичної експертизи України та затвердження її персонального складу.

Інформує Богомолець О.В. Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Мусій О.С., Бахтеєва Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Утворити при Комітеті робочу групу з напрацювання проекту закону про Національне бюро судово-медичної експертизи України та затвердити її персональний склад, включивши до нього народних депутатів України Богомолець О.В., Корчинську О.А., Купрія  В.М., Шипка А.Ф.  (текст рішення додається).

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»).

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року, та стан організації  Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель для потреб охорони здоров’я у 2016 році.

 

Інформує Ілик Р.Р. заступник Міністра

охорони здоров’я України

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Богомолець О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., а також  голова Української федерації роботодавців охорони здоров’я Загородній В.В.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Звернутися до Міністерства охорони здоров’я України з проханням надати Комітетові інформацію про терміни придатності всіх поставлених імунобіологічних препаратів для проведення профілактичних щеплень населенню, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року.

 

2.                 Звернутися до департаментів та управлінь охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій з проханням двічі на місяць (першого та п’ятнадцятого числа) інформувати Комітет про фактичний стан поставок у регіони лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, закуплених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 року.

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 9:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; відсутніх – 1: Біловол О.М.:

 «за - 9: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»).

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360).

Інформує Ілик Р.Р. заступник Міністра

охорони здоров’я України

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Корчинська О.А., Мусій О.С., Богомолець О.В., Кириченко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію заступника Міністра охорони здоров’я України Ілика Р.Р. про стан виконання Міністерством охорони здоров’я України у 2016 році бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» (КПКВК 2301360) взяти до відома.

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про  утворення при Комітеті робочої групи з напрацювання законодавчих пропозицій з питань: удосконалення організації медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб;  забезпечення реалізації права громадян України  на охорону здоров’я; поліпшення надання екстреної медичної допомоги; впровадження в Україні  парамедичної допомоги.

 

Інформує Богомолець О.В. Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Утворити при Комітеті робочу групу з напрацювання законодавчих пропозицій з питань впровадження в Україні парамедичної допомоги, включивши до її складу народних депутатів України – членів Комітету Богомолець О.В. та Корчинську О.А.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 8:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Яриніч К.В.; відсутніх – 2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

 «за - 8: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,

проти -  0; утрималися –1: Яриніч К.В.»).

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про проведення у місті Тернополі «круглого столу» з регіональних та місцевих аспектів реформ охорони здоров’я у світлі інновацій галузі.

 

Інформує Мусій О.С.  заступник

Голови Комітету

 

Далі головує перший заступник Голови Комітету

Корчинська О.А.

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Кириченко О.М., Яриніч К.В., Корчинська О.А., Березенко С.І.

 

УХВАЛИЛИ:

Підтримати ініціативу Тернопільської обласної державної адміністрації про проведення у місті Тернополі «круглого столу» з регіональних та місцевих аспектів реформ охорони здоров’я у світлі інновацій галузі та доручити народному депутату України, заступнику Голови Комітету О. Мусію узгодити дату його проведення та інші організаційні питання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 7:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Яриніч К.В.; відсутніх –3: Біловол О.М.,  Богомолець О.В.,

Шипко А.Ф.: «за - 7: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

проти -  0; утрималися – 0»).

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про скликання додаткового засідання Комітету для розгляду та прийняття рішення щодо підготовлених робочою групою правок до проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я (р. № 2309а-д).

 

Інформує Яриніч К.В.  народний депутат

України, член Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Мусій О.С., Кириченко О.М., Бахтеєва Т.Д.

 

УХВАЛИЛИ:

Провести зазначене засідання Комітету 20 жовтня 2016 року о 14:00.

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 7:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І.,

Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  

Яриніч К.В.; відсутніх – 3: Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Шипко А.Ф.: «за - 6: Березенко С.І., Донець Т.А.,  

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

проти -  0; утрималися – 1: Бахтеєва Т.Д.»).

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про пропозиції Комітету до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України на 17 – 21 жовтня 2016 року.

 

Інформує Семерунь І.В.  завідувач

секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Мусій О.С., Кириченко О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Включити до порядку денного наступного пленарного тижня на 18 жовтня 2016 року такі законопроекти:

 

про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну (р. № 2820).

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 7:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  Яриніч К.В.;

відсутніх – 3: Біловол О.М., Богомолець О.В., Шипко А.Ф.:

 «за - 7: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 0»);

 

про внесення зміни до статті 9 Закону  України «Про лікарські засоби» щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (р. № 4074).

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету –– 7:  Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,  Яриніч К.В.;

відсутніх – 3: Біловол О.М.,  Богомолець О.В., Шипко А.Ф.:

 «за - 6: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Донець Т.А.,  Кириченко О.М.,

Мусій О.С., Яриніч К.В.; проти -  0; утрималися – 1:  Корчинська О.А.»).

 

 

Голова Комітету                                                 О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

Перший заступник

Голови Комітету                                                   О.А.КОРЧИНСЬКА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30