13        квітня          16

 

     15.00 год., м. Київ

 

 

Головуючий: КОРЧИНСЬКА О.А. - перший заступник Голови Комітету.

 

Присутні:

Члени Комітету:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Березенко С.І., Богомолець О.В., Донець Т.А., Колганова О.В., Яриніч К.В.  (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Василишин Р.Й. –  заступник Міністра охорони здоров’я України – керівник апарату.

 

Гаврилюк А.О. – начальник управління медичної допомоги дорослим МОЗ України, Мельниченко Л.А. – начальник управління аудиту та аналітики МОЗ України, Карпінська Л.Г. -  в.о. начальника управління координації центрів реформ МОЗ України, Лазарович Р.Б. – головний спеціаліст сектору забезпечення взаємодії з державними органами та громадськістю МОЗ України, Танюшкіна О.П. – головний спеціаліст відділу організації спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги МОЗ України. 

 

Куйбіда Т.Я. – заступник директора департаменту з питань науки та гуманітарної сфери Рахункової палати України, Примаченко І.В. – начальник відділу з питань охорони здоров’я, спорту та молодіжної політики Рахункової палати України.

 

Васківнюк С.М. – помічник-консультант народного депутата України Бурбака М.Ю., Маркевич В.В. – помічник-консультант народного депутата України Кучера М.І., голова благодійного фонду допомоги онкохворим дітям.

 

Учасники:

Александрова О.В. – голова Української асоціації хворих на легеневу гіпертензію, Загородній В.В. – голова Української федерації роботодавців охорони здоров’я, Зборомирська Г.А. – заступник начальника управління з організацій медичної допомоги – начальник відділу з організації медичної допомоги Київської міської державної адміністрації, Руденко В.В. – директор ГС «Аптечна професійна асоціація України», Скіпальський А.П. - голова правління регіонального центру громадянського представництва «Життя»,  Сорока І.М. – президент ГО «Український медичний клуб», Хоменко В.І. – головний лікар Київського центру трансплантації кісткового мозку, Чупринська М.І. – менеджер проектів БФ «Пацієнти України».

 

Заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Ковтун В.І., старший консультант – Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про результати проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров‘я України для лікування громадян України за кордоном за період 2013-2015 рр.,  та стан виконання Міністерством охорони здоров‘я України бюджетної програми «Лікування громадян України за кодоном» (КПКВК 2301360) та ефективність використання коштів на її реалізацію у 2015 році.

 

2. Про проект закону України про державний фонд гуманітарного розвитку України (р. № 3597), поданий народними депутатами України Заліщук С.П., Джемілєвим М., Силантьєвим Д.О., Галасюком В.В. та іншими (17 підписів).

 

3. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансової підтримки на здійснення заходів гуманітарного розвитку України (р. № 3598), поданий народними депутатами України Заліщук С.П., Джемілєвим М., Силантьєвим Д.О., Галасюком В.В.  та іншими (17 підписів).

 

4. Про проект закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо завершення будівництва Чернівецького обласного перинатального  центру  (р. № 3756), поданий народним депутатом України М.Бурбаком.

 

5. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв і їх шкідливого впливу на здоров’я молоді та посилення відповідальності за порушення у цій сфері (р. № 2336а), поданий  народним депутатом України А.Денисенком.

 

6. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет (р. № 2697), поданий народним депутатом України А.Денисенком.

 

7. Про проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2017 рік (у разі внесення на розгляд Верховної Ради України).

 

8. Про досвід  Румунії з імплементації стандартів НАТО у систему парамедичної допомоги (за результатами офіційного візиту Української делегації до Румунії на запрошення НАТО та департаменту надзвичайних ситуацій Румунії).

 

9. Організаційні та кадрові питання:

про проведення Комітетом у квітні 2016 року засідань «круглих столів» на теми: «Про розвиток системи громадського здоров’я в Україні» (22 квітня о 14:00, м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 12) та  «Паліативна допомога дітям: право на отримання медичної допомоги та знеболення» (26 квітня о 14:00, м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 12);

про створення при Комітеті робочих груп для підготовки проектів законів: з питань допоміжних репродуктивних технологій; медичного туризму;

про направлення подання Комітету щодо призначення Семерунь І.В., Зброжек С.І., Лебідєвої Л.В. на посади завідувача секретаріату, заступника завідувача секретаріату та головного консультанта секретаріату  відповідно.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 13 квітня 2016 року.

 

Інформує Корчинська  О.А. –  перший

заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Сисоєнко І.В., Мусій О.С., Біловол О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 13 квітня 2016 року з урахуванням запропонованих до нього народними депутатами України – членами Комітету О.Корчинською та О.Мусієм змін та доповнень:

 

зняти з розгляду проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2017 рік у зв’язку з тим, що станом на 12 квітня 2016 року його не внесено Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради України;

 

включити до порядку денного питання про внесення на розгляд Верховної Ради України доопрацьованого у Комітеті відповідно до частини другої статті 110 Регламенту Верховної Ради України проекту Закону «Про лікарські засоби».

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

відсутніх - 1: Бахтеєва Т.Д.:  «за – 7: Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2. Відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

відсутніх - 1: Бахтеєва Т.Д.:  «за – 7: Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про результати проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров‘я України для лікування громадян України за кордоном за період 2013-2015 рр.,  та стан виконання Міністерством охорони здоров‘я України бюджетної програми «Лікування громадян України за кодоном» (КПКВК 2301360) та ефективність використання коштів на її реалізацію у 2015 році.

 

Інформують: Куйбіда Т.Я. –  заступник директора

департаменту з питань науки та гуманітарної сфери

Рахункової палати України,  Василишин Р.Й.  

заступник Міністра охорони здоров’я України -

керівник апарату

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Мусій О.С., Біловол О.М., Кириченко О.М., Бахтеєва Т.Д., Шурма І.М., Шипко А.Ф., а також начальник відділу з питань охорони здоров’я, спорту та молодіжної політики Рахункової палати України Примаченко І.В., голова Української асоціації хворих на легеневу гіпертензію Александрова О.В., голова благодійного фонду допомоги онкохворим дітям Маркевич В.В.    

 

УХВАЛИЛИ:

1. Провести окреме засідання Комітету, присвячене результатам проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров‘я України для лікування громадян України за кордоном за період 2013-2015 рр.,  та стану виконання Міністерством охорони здоров‘я України бюджетної програми «Лікування громадян України за кодоном» (КПКВК 2301360) та ефективності використання коштів на її реалізацію у 2015 році, у розширеному складі після призначення Міністра охорони здоров’я України.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

 «за – 8: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2. За результатами проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров‘я України для лікування громадян України за кордоном за період 2013-2015 рр., звернутися до Президента України та Генеральної прокуратури України з метою відповідного реагування.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

 «за – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Шурма І.М.;

проти – 0; утрималися – 1: Сисоєнко І.В.; не голосували – 0»).

 

  3.

СЛУХАЛИ:

Про проекти законів України про державний фонд гуманітарного розвитку України (р. № 3597) та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансової підтримки на здійснення заходів гуманітарного розвитку України   (р. № 3598), подані народними депутатами України Заліщук С.П., Джемілєвим М., Силантьєвим Д.О., Галасюком В.В. та іншими (17 підписів).

 

Інформує Корчинська  О.А. –  перший

заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Біловол О.М., Шурма І.М., а також заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Розглянути зазначені законопроекти (р. №№ 3597, 3598) на наступному  засіданні Комітету за участю авторів законодавчої ініціативи.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.; відсутніх – 1: Шипко А.Ф.: «за – 5: Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.; проти – 2: Бахтеєва Т.Д.,

Шурма І.М; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

  4.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо завершення будівництва Чернівецького обласного перинатального  центру  (р. № 3756), поданий народним депутатом України М.Бурбаком.

 

Інформують: Васківнюк С.М. – помічник-

консультант народного депутата України

Бурбака М.Ю., Корчинська О.А. – перший

заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Шурма І.М.,  а також заступник Міністра охорони здоров’я України – керівник апарату Василишин Р.Й.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий народним депутатом України  М.Бурбаком проект закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо завершення будівництва Чернівецького обласного перинатального  центру  (р. № 3756) повернути на доопрацювання.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для врахування при ухваленні рішення.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.; відсутніх – 1: Шипко А.Ф.: «за – 6: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.;

проти – 0; утрималися – 1: Шурма І.М.; не голосували – 0»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про зміну черговості розгляду питань порядку денного засідання Комітету.

 

Інформує Біловол О.М.  – народний депутат

України, член Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Сисоєнко І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

За пропозицією народного депутата України – члена Комітету Біловола О.М. розглянути наступним питання про створення при Комітеті робочих груп для підготовки проектів законів: з питань допоміжних репродуктивних технологій; медичного туризму.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про створення при Комітеті робочих груп для підготовки проектів законів: з питань допоміжних репродуктивних технологій; медичного туризму.

 

Інформують: Кириченко О.М.    народний депутат

України, член Комітету,  Сисоєнко І.В.    заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Біловол О.М., Корчинська О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити проект рішення Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я «Про утворення при Комітеті робочої групи для доопрацювання проекту закону про допоміжні репродуктивні технології» (текст рішення додається).

Рішення прийнято одноголосно.

2. Затвердити проект рішення Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я «Про утворення при Комітеті робочої групи для підготовки проекту закону з питань врегулювання правовідносин у сфері медичного туризму» (текст рішення додається).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про зміну черговості розгляду питань порядку денного засідання Комітету.

 

Інформує Шурма І.М.    народний

 депутат України,член Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

За пропозицією народного депутата України, члена Комітету Шурми І.М. розглянути наступним кадрове питання секретаріату Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про порушення Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я клопотання про призначення Семерунь І.В., Зброжек С.І., Лебідєвої Л.В. на посади завідувача секретаріату, заступника завідувача секретаріату та головного консультанта секретаріату  відповідно.

 

Інформує Шурма І.М.    народний

 депутат України,член Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Порушити перед керівництвом Верховної Ради України клопотання про призначення на посаду:

завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Семерунь Ірини Валеріївні – заступника завідувача секретаріату Комітету;

заступника завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Зброжек Світлани Іванівни – головного консультанта секретаріату Комітету;

головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Лебідєвої Лариси Василівни – старшого консультанта секретаріату Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

9.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв і їх шкідливого впливу на здоров’я молоді та посилення відповідальності за порушення у цій сфері (р. № 2336а), поданий  народним депутатом України А.Денисенком.

 

Інформує Мусій О.С.    заступник

Голови Комітету 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий народним депутатом України А.Денисенком проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв і їх шкідливого впливу на здоров’я молоді та посилення відповідальності за порушення у цій сфері (р. № 2336а) прийняти за основу.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики для врахування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет                 (р. № 2697), поданий народним депутатом України А.Денисенком.

 

Інформує Мусій О.С.    заступник

Голови Комітету 

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Бахтеєва Т.Д. 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий народним депутатом України А.Денисенком проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет (р. № 2697) прийняти за основу.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для врахування.

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про досвід  Румунії з імплементації стандартів НАТО у систему парамедичної допомоги (за результатами офіційного візиту Української делегації до Румунії на запрошення НАТО та департаменту надзвичайних ситуацій Румунії).

Інформує Корчинська  О.А. –  перший

заступник Голови Комітету

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд питання про досвід  Румунії з імплементації стандартів НАТО у систему парамедичної допомоги. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про проведення Комітетом у квітні 2016 року засідань «круглих столів» на теми: «Про розвиток системи громадського здоров’я в Україні» (22 квітня о 14:00, м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 12) та  «Паліативна допомога дітям: право на отримання медичної допомоги та знеболення» (26 квітня о 14:00, м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2, кім. № 12).

 

Інформує Корчинська  О.А. –  перший

заступник Голови Комітету

УХВАЛИЛИ:

Провести засідання «круглих столів» на теми: «Про розвиток системи громадського здоров’я в Україні» (22 квітня 2016 року) та  «Паліативна допомога дітям: право на отримання медичної допомоги та знеболення» (27 квітня 2016 року).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення на розгляд Верховної Ради України доопрацьованого у Комітеті відповідно до частини другої статті 110 Регламенту Верховної Ради України проекту Закону «Про лікарські засоби».

 

Інформують: Мусій О.С., Сисоєнко І.В. –

народні депутати України, заступники

Голови Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований у Комітеті відповідно до частини другої статті 110 Регламенту Верховної Ради України проект Закону «Про лікарські засоби».

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М.; відсутніх – 1: Шипко А.Ф.: «за – 5: Біловол О.М., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.; проти – 0;

утрималися – 2: Бахтеєва Т.Д., Шурма І.М.; не голосували – 0»).

 

2. Інформацію народного депутата України, заступника Голови Комітету Сисоєнко І.В. про готовність до внесення на розгляд Верховної Ради України за ініціативою народних депутатів України - членів Комітету проекту закону про особливості імплементації окремих положень законодавства Європейського Союзу щодо обігу лікарських засобів взяти до відома.

 

  Перший заступник

  Голови Комітету                                                  О.А.КОРЧИНСЬКА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30