9        грудня           15

 

     14.30 год., м. Київ

 

 

Головуючий:   БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Донець Т.А., Кириченко О.М., Колганова О.В. (з поважних причин).    

 

Запрошені:

Насалик  І.С. – народний депутат України.

 

Шафранський В.В.  – заступник Міністра охорони здоров’я України.

 

Купліванчук А.В. – заступник директора департаменту фінансово-ресурсного забезпечення МОЗ України, Платов С.М. -  заступник директора департаменту громадського здоров’я МОЗ України, Семенко С.В. – начальник відділу моніторингу, електронної систематизації та захисту інформації Управління координації центрів реформ МОЗ України, Лясковський  Т.М. – в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України, Лазарович Р.Б. – головний спеціаліст сектору забезпечення взаємодії з державними органами та громадськістю МОЗ України, Голобоков Г.Б. – радник Міністра охорони здоров’я України.

 

Горова Л.М. – заступник директора департаменту контролю якості лікарських засобів Державної служби України з лікарських засобів.

 

Талаєва Т.В. – генеральний директор ДП «Державний експертний центр МОЗ України», Васильєва В.А. – начальник відділу моніторингу медичних і імунобіологічних та вакцинних препаратів Державного експертного центру  МОЗ України, Гамазін Ю.О. – радник генерального директора Державного експертного центру  МОЗ України, Лавренко О.М. – в.о. начальника управління експертизи вакцин та імунобіологічних лікарських засобів Державного експертного центру  МОЗ України.

 

Діденко С.О. – заступник директора департаменту охорони здоров’я Міністерства фінансів України, Мельниченко Є.Г. – начальник 5-го управління досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету України.

 

Глушаниця О.Ф. – заступник директора департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації, Рогов А.В. – начальник управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради.

 

Коваленко В.М. – директор Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. академіка М.Д.Стражеска» НАМН України, Корнацький В.М. – заступник директора Інституту кардіології ім. академіка М.Д.Стражеска НАМН України.

 

Учасники:

Ілюшина О.І. – старший юрист асоціації «Індустріальний телевізійний комітет», Пруднікова О.Є. - голова комітету з  питань діяльності фармацевтичної галузі Громадської ради при МОЗ України, Редько В.В. – виконавчий директор Асоціації виробників інноваційних ліків, Сорока І.М. – президент ВГО «Асоціація «Рух за здоровий спосіб життя», президент Українського медичного союзу, Чумак В.Т. - віце-президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України. 

 

Супрун У. – позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

 

Заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант – Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про стан виконання Постанови Верховної Ради України  від 11 грудня 2014 року № 26-VIII «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» в частині реформування системи охорони здоров‘я (п. 8 Програми «Нова соціальна політика») з урахуванням положень Угоди про Коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України восьмого скликання та рекомендацій слухань у Комітеті з питань охорони здоров’я на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

2. Про результати розслідування причин смерті серед дітей Київської області, щеплених проти поліомієліту в період проведення першого туру кампанії додаткової імунізації дитячого населення проти поліомієліту в Україні.

3. Про проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо забезпечення конституційних гарантій надання громадянам безоплатної медичної допомоги) (р. № 1483), доопрацьований народним депутатом України І.Насаликом.

 

4. Про проекти законів про лікарські засоби (р. №№ 2162, 2162-1), подані народними депутатами України А.Шипком та О.Мусієм відповідно, та проект закону про лікарські засоби (доопрацьований), підготовлений Комітетом відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України.

 

5. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров‘я щодо автономізації закладів охорони здоров‘я (доопрацьований), підготовлений Комітетом відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України як альтернативний до законопроектів        (р. №№ 2309а, 2309а-1), поданих Кабінетом Міністрів України та народним депутатом України О.Мусієм відповідно.

 

6. Про проект закону України про статус та діяльність закладів охорони здоров'я (р. № 2463а), доопрацьований народним депутатом України А.Шипком.

 

7. Про проект закону України про внесення змін до статей 89, 90 та 103.4 Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання положень Бюджетного кодексу України для забезпечення діяльності медичних закладів) (р. № 2464а), поданий народним депутатом України А.Шипком.

8. Про проект Постанови про відзначення 80-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» Академії медичних наук України та 130-річчя з дня народження академіка М.Д.Стражеска (р. № 3064), поданий народним депутатом України Д.Ліньком.

 

9. Про проект закону України про Державний бюджет України на 2016 рік (р. № 3000), поданий Кабінетом Міністрів України (у разі надходження).

 

10. Про заходи щодо підготовки запланованих на 16 грудня 2015 року  парламентських слухань на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

11. Про звернення Міжнародного благодійного фонду «Таблеточки» стосовно порушення прав дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в дитячих медичних закладах України, членів їх родин, опікунів та піклувальників.

12. Про включення до порядку денного засідання Комітету питання про намір уряду у проектах нової редакції Податкового кодексу України та Державного бюджету України на 2016 рік підвищити до 20 відсотків ставку податку на додану вартість на медикаменти, вироби медичного призначення та медичні послуги (за пропозицією народного депутата України О.Мусія).

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 9 грудня 2015 року.

 

Інформує Богомолець О.В. –  Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Мусій О.С., Біловол О.М., а також заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія О.С. про включення до порядку денного засідання Комітету питання про намір уряду у проектах нової редакції Податкового кодексу України та Державного бюджету України на 2016 рік підвищити до 20 відсотків ставку податку на додану вартість на медикаменти, вироби медичного призначення та медичні послуги.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за - 10; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія О.С. про розгляд проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров‘я щодо автономізації закладів охорони здоров‘я (доопрацьований), підготовлений Комітетом відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України як альтернативний до законопроектів        (р. №№ 2309а, 2309а-1), поданих Кабінетом Міністрів України та народним депутатом України О.Мусієм відповідно, четвертим питанням порядку денного.

 

Рішення прийнято одноголосно

(народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за - 10; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

3. Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 9 грудня 2015 року з урахуванням проголосованих до нього змін та доповнень.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за - 10; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

          4. Відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за - 10; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

         

2.

СЛУХАЛИ:

Про стан виконання Постанови Верховної Ради України від 11 грудня 2014 року № 26-VIII «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» в частині реформування системи охорони здоров‘я (п. 8 Програми «Нова соціальна політика») з урахуванням положень Угоди про Коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України восьмого скликання та рекомендацій слухань у Комітеті з питань охорони здоров’я на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

Інформує  Богомолець О.В.  – Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Яриніч К.В., Шурма І.М., Бахтеєва Т.Д., Корчинська О.А., Біловол О.М., Сисоєнко І.В., Березенко С.І., Шипко А.Ф.,  а також заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Поставити на голосування висловлені під час обговорення народними депутатами України – членами Комітету пропозиції:

 

1) поінформувати Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про невиконання його доручення про участь Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі у засіданні Комітету та ситуацію, що склалася із заслуховуванням винесеного на розгляд Комітету питання, та звернутися до нього з проханням направити до Верховної Ради України відповідно до пункту 2 частини першої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» подання про звільнення О.Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров’я України у зв’язку з невідповідністю його займаній посаді;

 

2) поінформувати Голову Верховної Ради України Гройсмана В.Б. про  нехтування Міністром охорони здоров’я України О.Квіташвілі запрошень Комітету до участі у його засіданнях, зокрема присвячених розгляду питання про стан виконання Постанови Верховної Ради України  від 11 грудня 2014 року     № 26-VIII «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» в частині реформування системи охорони здоров‘я (п. 8 Програми «Нова соціальна політика») з урахуванням положень Угоди про Коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України восьмого скликання та рекомендацій слухань у Комітеті з питань охорони здоров’я на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні», та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови про звільнення О.Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров’я України, підготовлений народними депутатами – членами Комітету.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  7: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Шурма І.М.; проти – 0; утрималися – 3:

Березенко С.І., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.; не голосували – 0»);

 

3) звернутися до Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі з проханням віднайти можливість прозвітувати Комітету про стан виконання Постанови Верховної Ради України  від 11 грудня 2014 року № 26-VIII «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» в частині реформування системи охорони здоров‘я (п. 8 Програми «Нова соціальна політика») з урахуванням положень Угоди про Коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України восьмого скликання та рекомендацій слухань у Комітеті з питань охорони здоров’я на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні»  10 грудня 2015 року.

 

 Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0;  

не голосували – 0»).

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про результати розслідування причин смерті серед дітей Київської області, щеплених проти поліомієліту в період проведення першого туру кампанії додаткової імунізації дитячого населення проти поліомієліту в Україні.

 

Інформують: Платов С.М. заступник директора

департаменту громадського здоров’я МОЗ України,

Рогов А.В. – начальник управління охорони

здоров’я Білоцерківської міської ради

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Сисоєнко І.В., Богомолець О.В., Шурма І.М., Корчинська О.А., Березенко С.І., Яриніч К.В., Мусій О.С., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Шафранський В.В., заступник директора департаменту контролю якості лікарських засобів Держлікслужби України Горова Л.М., в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України Лясковський  Т.М. 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звернутися до Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі з проханням призупинити імунізацію дітей від поліомієліту серією вакцини, що використовувалася для проведення щеплень дітей, смерті яких у часі пов’язані з проведенням вакцинації, до кінця розслідування цих випадків та надати Комітету відповідну документацію, пов’язану з розслідуванням причин кожного випадку смерті та ускладнення серед дітей Київської області, щеплених проти поліомієліту.  

 

2. Звернутися до Міністерства внутрішніх справ України з проханням поінформувати Комітет про результати розслідування кримінальних справ по  факту смерті цих дітей.  

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо забезпечення конституційних гарантій надання громадянам безоплатної медичної допомоги) (р. № 1483), доопрацьований народним депутатом України І.Насаликом.

 

Інформує Насалик І.С.  – народний депутат України, автор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Бахтеєва Т.Д., Мусій О.С., Корчинська О.А., Шурма І.М.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований народним депутатом України І.Насаликом проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо забезпечення конституційних гарантій надання громадянам безоплатної медичної допомоги) (р. № 1483) прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров‘я щодо автономізації закладів охорони здоров‘я (доопрацьований), підготовлений Комітетом відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України як альтернативний до законопроектів        (р. №№ 2309а, 2309а-1), поданих Кабінетом Міністрів України та народним депутатом України О.Мусієм відповідно.

 

Інформує Мусій О.С.  – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Яриніч К.В., Шурма І.М., Шипко А.Ф., Богомолець О.В., Корчинська О.А., а також  заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Внести доопрацьований у Комітеті відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров‘я щодо автономізації закладів охорони здоров‘я на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його за результатами розгляду у першому читанні за основу.  

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про проекти законів про лікарські засоби (р. №№ 2162, 2162-1), подані народними депутатами України А.Шипком та О.Мусієм відповідно, та проект закону про лікарські засоби (доопрацьований), підготовлений Комітетом відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України.

 

Інформують:  Мусій О.С., Шипко А.Ф.  – народні

депутати України, автори законодавчої ініціативи

  

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Біловол О.М., Шурма І.М., Корчинська О.А., Богомолець О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Народним депутатам України – авторам законодавчих ініціатив не пізніше 19 грудня 2015 року надіслати членам Комітету доопрацьований ними відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України проект закону про лікарські засоби для ознайомлення та внесення відповідних пропозицій та зауважень.

 

2. Підготовлений відповідно до статті 110 Регламенту Верховної Ради України проект закону про лікарські засоби як альтернативний до законопроектів  (р. №№ 2162, 2162-1) розглянути на засіданні Комітету 23 грудня 2015 року.

        

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про статус та діяльність закладів охорони здоров'я (р. № 2463а), доопрацьований народним депутатом України А.Шипком.

 

Інформує Шипко А.Ф.  – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Біловол О.М., Мусій О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитися з проханням народного депутата України Шипка А.Ф. про необхідність доопрацювання поданого ним у порядку законодавчої ініціативи проекту закону про статус та діяльність закладів охорони здоров'я (р. № 2463а) та перенести його розгляд на наступне засідання Комітету у разі його готовності.

 

2. Народним депутатам України – членам Комітету свої пропозиції та зауваження до зазначеного законопроекту надіслати до секретаріату Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до статей 89, 90 та 103.4 Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання положень Бюджетного кодексу України для забезпечення діяльності медичних закладів) (р. № 2464а), поданий народним депутатом України А.Шипком.

 

Інформує Шипко А.Ф.  – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

УХВАЛИЛИ:

Погодитися з проханням народного депутата України Шипка А.Ф. про необхідність доопрацювання поданого ним у порядку законодавчої ініціативи проекту закону України про внесення змін до статей 89, 90 та 103.4 Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання положень Бюджетного кодексу України для забезпечення діяльності медичних закладів) (р. № 2464а).

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 7:

«за -  7: Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шурма І.М., Яриніч К.В.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про відзначення 80-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» Академії медичних наук України та 130-річчя з дня народження академіка М.Д.Стражеска (р. № 3064), поданий народним депутатом України Д.Ліньком.

 

Інформує  Коваленко В.М.    директор Інституту

кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Богомолець О.В., Біловол О.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати прийняття поданого народним депутатом України Д.Ліньком проекту Постанови про відзначення 80-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» Академії медичних наук України та 130-річчя з дня народження академіка М.Д.Стражеска (р. № 3064) з урахуванням висловлених під час обговорення народними депутатами України – членами Комітету пропозицій.

 

2.  Звернутися до Голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Княжицького М.Л. з проханням прискорити подання  зазначеного проекту Постанови на розгляд Верховної Ради України з метою забезпечення його розгляду в поточному році.

 

3. Звернутися до народного депутата України Лінька Д.В.  з  проханням розглянути можливість включення народних депутатів України - членів Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я до авторського колективу розробленого ним проекту Постанови про відзначення 80-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» Академії медичних наук України та 130-річчя з дня народження академіка М.Д.Стражеска (р. № 3064).

 

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про заходи щодо підготовки запланованих на 16 грудня 2015 року  парламентських слухань на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

Інформує Богомолець О.В.   Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Корчинська О.А., Шурма І.М., Біловол О.М., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В., Бахтеєва Т.Д., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Шафранський В.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

          1. З метою формування списку виступаючих на парламентських слуханнях  про реформу охорони здоров’я в Україні, запланованих на 16 грудня 2015 року, народним депутатам України – членам Комітету до кінця тижня подати пропозиції стосовно тематики своїх виступів.

 

          2.   Звернутися до голів обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації з настійним проханням взяти особисту участь у зазначеному заході та залучити до участі у ньому керівників закладів охорони здоров’я обласного значення та провідних лікувально-профілактичних закладів столиці.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (народних депутатів України – членів Комітету – 13, присутніх - 10:

«за -  10: Бахтеєва Т.Д., Березенко С.І., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Міжнародного благодійного фонду «Таблеточки» стосовно порушення прав дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в дитячих медичних закладах України, членів їх родин, опікунів та піклувальників.

 

Інформує Корчинська О.А.  – народний депутат України, перший заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Сисоєнко І.В., Біловол О.М., Мусій О.С., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Шафранський В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі з проханням розглянути звернення Міжнародного благодійного фонду «Таблеточки» та вжити заходів щодо недопущення порушення законних прав дітей, членів їх сімей, опікунів і піклувальників на сумісне перебування під час знаходження дитини на стаціонарному лікуванні, а також розглянути можливість створення при МОЗ України робочої групи за участю представників громадськості з метою врегулювання порушеного питання.  

 

Рішення прийнято одноголосно

       (на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету - 9; відсутніх – 1: Березенко С.І.;

«за -  9: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

    Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про намір уряду у проектах нової редакції Податкового кодексу України та Державного бюджету України на 2016 рік підвищити до 20 відсотків ставку податку на додану вартість на медикаменти, вироби медичного призначення та медичні послуги.

 

Інформує Мусій О.С.  – народний

депутат України, заступник Голови

Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Сисоєнко І.В., Бахтеєва Т.Д., Корчинська О.А.

 

УХВАЛИЛИ:

Підтримати пропозицію народного депутата України Мусія О.С. стосовно   неприйнятності задекларованих урядом намірів щодо підвищення до 20 відсотків ставки податку на додану вартість на медикаменти, вироби медичного призначення та медичні послуги у проектах нової редакції Податкового кодексу України та Державного бюджету України на 2016 рік.

 

Рішення прийнято одноголосно

       (на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету - 9; відсутніх – 1: Березенко С.І.;

«за -  9: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

                  Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0; 

не голосували – 0»).

 

Голова Комітету                                                      О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30