16      липня            15

 

    14.20 год., м. Київ

 

 

Головуючий:   БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Біловол О.М., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Колганова О.В., Шурма І.М. (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Дмитренко О.М. – народний депутат України.

 

Квіташвілі О. –  Міністр охорони здоров’я України.

 

Коломейчук В.М. – в.о.  директора департаменту медичної допомоги МОЗ України, Ємець П.В. – заступник директора департаменту фінансово-ресурсного забезпечення МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України,  Лясковський Т.М. – в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України, Скобельська О.Р. – заступник начальника юридичного відділу Державної служби України з лікарських засобів. 

 

Панаіотіді С.М. – державний  Уповноважений Антимонопольного комітету України.

 

Ковтонюк П.А. – проектний менеджер (реформа охорони здоров’я) Національної ради реформ при Адміністрації Президента України, Ябчанка О.В. – представник ГІ «Реанімаційний пакет реформ», Іваненко Ю.М. – представник юридичної компанії «Юрімекс», Іонов М.М. – голова Громадської ради при МОЗ України, Федусів О., Марченко С. – координатори з питань реформування охорони здоров’я, експерти.

 

Васківнюк С.М. – помічник-консультант народного депутата України Бурбака М.Ю.

 

Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., головні  консультанти секретаріату Комітету – Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров’я (р. № 1332, друге читання).

 

2. Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги) (р. № 1164), підготовленого до другого читання.

 

3.  Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я   (р. № 2309а), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

4.  Про проект закону України про внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX  «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я (р. № 2310а), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

5. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення законодавства України з питань охорони здоров’я (р. № 2311а), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

6. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

7. Про проект закону України про внесення змін до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення (р. № 2040а), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

8. Про проект закону України про внесення зміни до пункту 15-2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо компенсаторного механізму наповнення Державного бюджету України на 2015 рік для фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2192), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

 

9. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2193), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

 

10. Про проект закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування матеріальної допомоги фізичним особам на лікування та реабілітацію) (р. № 1683),  поданий народним депутатом України  М.Бурбаком.

 

11. Про проект закону України про внесення змін до статей 85 та 89 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування окремих закладів охорони здоров’я, інших програм медичної та санітарної допомоги та закладів освіти)  (р. № 2036), поданий народним депутатом України О.Марченком.

 

12. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо видатків на охорону здоров’я (р. № 2495), поданий народним депутатом України Я.Москаленком.

 

13. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо забезпечення надходжень до місцевих бюджетів та оптимізації надання медичної й освітньої субвенції) (р. № 2520), поданий народним депутатом України О.Дмитренком.

 

14. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо регулювання діяльності відділень Фонду соціального страхування України та часткового  фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб  та часткового фінансування літнього оздоровлення їх дітей в дитячих закладах оздоровлення)  (р. № 2701), поданий народним депутатом України О.Дмитренком.

 

15. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті ХІІ Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» (щодо оподаткування ліків та медичних виробів) (р. № 2827), поданий народним депутатом України Т.Козаком.

 

16. Про розгляд заяви Міністра охорони здоров’я України О. Квіташвілі про розгляд на засіданні Верховної Ради України питання щодо його звільнення із займаної посади за власним бажанням.

17. Про Постанову Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2015 р. № 449 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». 

18. Про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

18. Про розгляд звернення громадської ради при виконкомі Васильківської міськради Київської області з пропозицією про делегування представників Комітету до складу комісії з вивчення екологічних наслідків діяльності техногенно небезпечних об’єктів у зв’язку з пожежею на нафтобазі компанії БРСМ.

 

19. Про розгляд звернення департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА щодо збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Дніпропетровської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушено переміщених до області осіб з тимчасово окупованої території та з районів проведення антитерористичної операції.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 16 липня 2015 року.

 

Інформує Богомолець О.В. –  Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Мусій О.С., Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., Корчинська О.А., Донець Т.А., Біловол О.М., а також Міністр охорони здоров’я України О.Квіташвілі, виконувач обов’язки начальника управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України Лясковський Т.М., головний консультант секретаріату Комітету Зброжек С.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Шипка А.Ф. про розгляд першим питанням порядку денного засідання Комітету звернення департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА щодо збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Дніпропетровської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушено переміщених до області осіб з тимчасово окупованої території та з районів проведення антитерористичної операції.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. Підготувати аналітичну довідку щодо запровадження з 7 липня 2015 року змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення»  (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2014 р. № 449) та довести її до відома народних депутатів України – членів Комітету.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія О.С. про перенесення розгляду проектів законів України (р. №№ 2309а, 2310а, 2311а)  у кінець порядку денного засідання Комітету.

 

Рішення не прийнято

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  3; проти – 2;  утрималися – 3;

не голосували – 1»).

 

4. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія  О.С. про перенесення розгляду проектів законів України (р. №№ 2309а, 2310а, 2311а) на наступне засідання Комітету.

 

Рішення не прийнято

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  2:  Кириченко О.М., Мусій О.С.;  

проти – 3:  Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;   

утрималися – 4:  Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Корчинська О.А.;  не голосували – 0»).

 

5. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Кириченка О.М. про включення до порядку денного засідання Комітету розгляд питання про направлення звернення від Комітету з питань охорони здоров’я  до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з проханням про виділення у 2016 році 500 млн. грн. на розвиток трансплантації.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. Затвердити порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 16 липня 2015 року з урахуванням проголосованих до нього змін і доповнень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд звернення департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА щодо збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Дніпропетровської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушено переміщених до області осіб з тимчасово окупованої території та з районів проведення антитерористичної операції.

Інформує  Шипко А.Ф.  -  народний

депутат України 

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Корчинська О.А., Яриніч К.В.

 

УХВАЛИЛИ:

За пропозицію народного депутата України Шипка А.Ф. підтримати  звернення Дніпропетровської ОДА щодо збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Дніпропетровської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушено переміщених до області осіб з тимчасово окупованої  території та з районів проведення антитерористичної операції та звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням віднайти додаткові кошти в сумі  607, 4 млн. грн. на фінансування охорони здоров’я Дніпропетровської області.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  8: Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Донець Т.А.,  Кириченко О.М., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Шипко А.Ф., Яриніч К.В.; проти – 0; 

утрималися – 1:  Корчинська О.А.;  не голосували – 0»).

         

3.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров’я (р. № 1332, друге читання).

 

Інформує Сисоєнко І.В. – заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Богомолець О.В., а також старший консультант секретаріату Комітету Лебідєва Л.В.

 

УХВАЛИЛИ:

          1. При доопрацюванні прийнятого у першому читанні проекту закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров’я (р. № 1332):

 

поправку № 1 народного депутата України Сисоєнко І.В. врахувати.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  6:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 1: Донець Т.А.;

не голосували – 0»);

 

поправку № 2 народного депутата України Сисоєнко І.В. врахувати.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  7:  Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0;

не голосували – 0»);

 

поправку № 3 народного депутата України Королевської Н.Ю. врахувати.

 

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  0;   проти – 2:  Кириченко О.М., Сисоєнко І.В.;

утрималися – 5: Богомолець О.В., Донець Т.А., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Яриніч К.В.; не голосували – 0»);

 

поправку № 4 народного депутата України Королевської Н.Ю. врахувати.

 

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  0;   проти – 1:  Сисоєнко І.В.;  утрималися – 6: Богомолець О.В.,

Донець Т.А., Корчинська О.А., Кириченко О.М., Мусій О.С.,

Яриніч К.В.; не голосували – 0»);

 

поправку № 5 народного депутата України Королевської Н.Ю. врахувати.

 

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  0;   проти – 3:  Корчинська О.А., Мусій О.С.,

Сисоєнко І.В.;  утрималися – 4: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Яриніч К.В.; не голосували – 0»);

 

поправку № 6 народного депутати України Шипка А.Ф. врахувати.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  7:  Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0;

не голосували – 0»);

 

поправку № 7 народного депутата України Королевської Н.Ю. відхилити.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  7:  Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.; проти – 0; утрималися – 0;

не голосували – 0»);

 

поправку № 8 народного депутати України Шипка А.Ф. врахувати.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  7:  Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2. Доопрацьований з урахуванням проголосованих пропозицій та зауважень суб’єктів права законодавчої ініціативи проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я  щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров’я   (р. № 1332) в установленому порядку внести на розгляд Верховної Ради України у другому читанні та рекомендувати прийняти його в цілому як закон.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  7:  Богомолець О.В., Донець Т.А., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

4.

СЛУХАЛИ:

          Про виділення у проекті Державного бюджету України на 2016 рік необхідних коштів на розвиток трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині. 

 

Інформує Кириченко О.М.  – народний

депутат України

 

          В обговоренні питання брала участь народний депутат України Богомолець О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

          Підтримати пропозицію народного депутата України Кириченка О.М. та звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням при підготовці проекту закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» передбачити 500 млн. грн. на розвиток трансплантації.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7: Богомолець О.В., Донець Т.А.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  відсутніх -  2: Біловол О.М., Шипко А.Ф.:

«за -  6:  Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С.,

Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.;  проти – 0; утрималися – 1: Богомолець О.В.;

не голосували – 0»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про пропозиції народних депутатів України Яриніча К.В. та Сисоєнко І.В. щодо подальшого розгляду проектів законів (реєстр. №№ 2309а, 2310а, 2311а).

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Богомолець О.В.

 

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 5: Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

 Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В.).

 

Голова Комітету                                                       О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30