14     липня            15

 14.30 год., м. Київ

 

 Головуючий:   БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Донець Т.А., Колганова О.В. (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Марченко О.О. – народний депутат України.

Квіташвілі О. –  Міністр охорони здоров’я України, Шафранський В.В. –   заступник Міністра охорони здоров’я України.

Коломейчук В.М. – в.о.  директора департаменту медичної допомоги МОЗ України, Ємець П.В. – заступник директора департаменту фінансово-ресурсного забезпечення МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України,  Скобельська О.Р. – заступник начальника юридичного відділу Державної служби України з лікарських засобів, Пінчук І.Я. – головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Наркологія, психіатрія».

Панаіотіді С.М. – державний  Уповноважений Антимонопольного комітету України, Морозова В.В. – начальник відділу Антимонопольного комітету України.

Глушко В.О. – т.в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації, Галацан О.В. – директор департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА.

Швець І.М. – заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України, Ковтонюк П.А. – проектний менеджер з реформи системи охорони здоров’я Національної ради реформ при Адміністрації Президента України, Ябчанка О.В. – представник ГІ «Реанімаційний пакет реформ», Воронкова Н.О. – волонтер, радник Міністра оборони України (на громадських засадах),    Проданчук М.Г. - експерт Стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я в Україні, Марченко С.М. – координатор з питань реформування охорони здоров’я, експерт.

 Васківнюк С.М. – помічник-консультант народного депутата України Бурбака М.Ю., Голець В.В. – помічник-консультант народного депутата України Дмитренка О.М.

 Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

   Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Ю.Левченком,  О.Осуховським, А.Іллєнком, Ю.Бубликом,   О.Марченком, М.Головком, С.Рудиком.

 2. Про проект закону України про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров’я (р. № 1332, друге читання).

 3. Про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги) (р. № 1164), підготовленого до другого читання.

4. Про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я  (р. № 2309а), поданого Кабінетом Міністрів України.

5. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 6. Про проект закону України про внесення змін до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення (р. № 2040а), поданий Кабінетом Міністрів України.

           7. Про проект закону України про внесення зміни до пункту 15-2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо компенсаторного механізму наповнення Державного бюджету України на 2015 рік для фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2192), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

          8. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2193), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

          9. Про проекти законів України:

про внесення змін до статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо оздоровлення дітей вимушених переселенців та дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (р. № 2788), поданий народним депутатом України С.Матвієнковим;

 

про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо оздоровлення дітей, які прибули із зони проведення АТО та переміщених з території АР Крим (р. № 2788-1), поданий народними депутатами України М.Курячим, А.Павелком, І.Куліченком. 

 10. Про проект закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування матеріальної допомоги фізичним особам на лікування та реабілітацію) (р. № 1683),  поданий народним депутатом України  М.Бурбаком.

 11. Про проект закону України про внесення змін до статей 85 та 89 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування окремих закладів охорони здоров’я, інших програм медичної та санітарної допомоги та закладів освіти)  (р. № 2036), поданий народним депутатом України О.Марченком.

 12. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо видатків на охорону здоров’я (р. № 2495), поданий народним депутатом України Я.Москаленком.

 13. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо забезпечення надходжень до місцевих бюджетів та оптимізації надання медичної й освітньої субвенції) (р. № 2520), поданий народним депутатом України О.Дмитренком.

 14. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо регулювання діяльності відділень Фонду соціального страхування України та часткового  фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб  та часткового фінансування літнього оздоровлення їх дітей в дитячих закладах оздоровлення)  (р. № 2701), поданий народним депутатом України О.Дмитренком.

 15. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті ХІІ Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» (щодо оподаткування ліків та медичних виробів) (р. № 2827), поданий народним депутатом України Т.Козаком.

 16. Про розгляд заяви Міністра охорони здоров’я України О. Квіташвілі про розгляд на засіданні Верховної Ради України питання щодо його звільнення із займаної посади за власним бажанням.

17. Про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

18. Про розгляд звернення громадської ради при виконкомі Васильківської міськради Київської області з пропозицією про делегування представників Комітету до складу комісії з вивчення екологічних наслідків діяльності техногенно-небезпечних об’єктів у зв’язку з пожежею на нафтобазі компанії БРСМ.

 19. Про розгляд звернення директора департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Галацана О.В. стосовно збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Харківської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушених переселенців із зони АТО та тимчасово окупованої території.

 (Текст стенограми засідання Комітету додається).

 1.

 СЛУХАЛИ:

Про обрання секретаря засідання Комітету.

 

Інформує Богомолець О.В. –  Голова Комітету

УХВАЛИЛИ:

         Обрати секретарем засідання Комітету народного депутата України, заступника Голови Комітету Сисоєнко Ірину Володимирівну.

 Рішення прийнято одноголосно.

2.

 СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 14 липня 2015 року.

 

Інформує Богомолець О.В. –  Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Біловол О.М., Мусій О.С., Бахтеєва Т.Д.,  Шурма І.М., Сисоєнко І.В., Міністр охорони здоров’я України О.Квіташвілі.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За пропозицією народного депутата України Мусія О.С. зняти з порядку денного засідання Комітету розгляд питання про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я  (р. № 2309а), поданого Кабінетом Міністрів України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Бахтеєвої Т.Д. не розглядати включені до порядку денного засідання Комітету проекти законів (р. №№ 2788, 2788-1).

 

Рішення не прийнято

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10: «за -  1: Бахтеєва Т.Д., проти – 0;  

утрималися – 7: Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Яриніч К.В.; не голосували – 2:   Біловол О.М., Шурма І.М.»).

 

3. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Корчинської О.А. про розгляд першим питанням порядку денного засідання Комітету звернення директора департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Галацана О.В. стосовно збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Харківської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушених переселенців із зони АТО та тимчасово окупованої території.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10: «за -  8:  Богомолець О.В., Біловол О.М.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; проти – 0;  утрималися – 1: Мусій О.С.,

не голосували – 1: Бахтеєва Т.Д.»).

3.

 СЛУХАЛИ:

Про звернення директора департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Галацана О.В. стосовно збільшення обсягу медичної субвенції обласному бюджету Харківської області у зв’язку зі збільшенням кількості вимушених переселенців із зони АТО та тимчасово окупованої території.

Інформують:  Корчинська О.А. -  народнийдепутат України, перший заступник Голови Комітету, Галацан ОІ.В.  директордепартаменту охорони здоров’я  Харківської ОДА

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Шурма І.М., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М.,  Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Яриніч К.В., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Шафранський В.В.

 УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням віднайти додаткові кошти на фінансування охорони здоров’я Харківської області у зв’язку з  необхідністю надання медичної допомоги значній кількості внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та з районів проведення антитерористичної операції. 

 Рішення прийнято одноголосно.

         4.

СЛУХАЛИ:

         Про проведення 16 липня 2015 року о 14.15 год. засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

 

Інформує Богомолець О.В. - Голова Комітету

 УХВАЛИЛИ:

         Провести 16 липня 2015 року о 14.15 год. засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 5.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я.

 

Інформують:  Марченко О.О. – народний депутат

України, співавтор законодавчої ініціативи,

Сисоєнко І.В. – заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брала участь головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Наркологія, психіатрія» Пінчук І.Я.

 

УХВАЛИЛИ:

         Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я. проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242) прийняти за основу.

         Рішення прийнято одноголосно.

6.

СЛУХАЛИ:

Про перенесення нерозглянутих законопроектів на наступне засідання Комітету.

 

Інформує Богомолець О.В.  Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести нерозглянуті проекти законів на наступне засідання Комітету, що відбудеться 16 липня 2015 року.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 9:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В.,

Шурма І.М., Яриніч К.В.; відсутніх -  1: Шипко А.Ф.:

«за -  9:  Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шурма І.М., Яриніч К.В.;

проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

 

Голова Комітету                                                          О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

Секретар  засідання

Комітету – заступник

Голови Комітету                                                   І.В.СИСОЄНКО   

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30