19      лютого            15

 

15.00 год., м. Київ

 

 

Головуючий:    БОГОМОЛЕЦЬ О.В. - Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Донець Т.А., Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Шурма І.М. 

 

Відсутні:

Члени Комітету:  Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В. (з поважних причин).

 

Запрошені:

Терещенко А.В. – заступник Міністра охорони здоров’я України – керівник апарату.

 

Купліванчук А.В. – в.о. директора фінансово-економічного департаменту МОЗ України.

 

Моісеєва А.В. – заступник голови Ради організації ветеранів України.

 

Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. № 2147), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

          СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. № 2147), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

Інформують:  Лебідєва Л.В.старший

консультант  секретаріату  Комітету,

Терещенко А.В.  заступник  Міністра

охорони здоров’я України – керівник

апарату

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Сисоєнко І.В., Богомолець О.В., Шурма І.М., Біловол О.М., Бахтеєва Т.Д., Донець Т.А., Кириченко О.М., а також завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Поставити на голосування пропозицію про підтримку поданого Кабінетом Міністрів України проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. № 2147).

 

Рішення не прийнято

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 7:  «за -  0, проти – 1, утрималися – 6,

не голосували – 0»).

 

2. Поставити на голосування висловлені під час обговорення народними депутатами України – членами Комітету такі пропозиції до проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. № 2147), поданого Кабінетом Міністрів України:

1) у додатку 3 за бюджетною програмою КПКВК 3104040 «Медичне обслуговування працівників та пасажирів залізничного транспорту» зменшити видатки за загальним фондом на суму 290 715,1 тис. грн. та збільшити на цю суму видатки Міністерству охорони здоров‘я України (загальнодержавні витрати) за бюджетною програмою КПКВК 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам», передбачивши фінансування 9 відомчих закладів охорони здоров‘я за кошти «Укрзалізниці».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2) внести зміни до додатка 9 «Перелік закладів, установ, організацій та заходів освіти, культури, охорони здоров‘я та фізичної культури і спорту, які передаються на фінансування/надання фінансової підтримки з місцевих бюджетів» до законопроекту, вилучивши з переліку:

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №1» МОЗ, м. Енергодар, Запорізька область;

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №2 Міністерства охорони здоров‘я України», м. Южноукраїнськ, Миколаївська область;

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров‘я України», м. Кузнецовськ, Рівненська область;

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №4 Міністерства охорони здоров‘я України», м. Нетішин, Хмельницька область;

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №5 Міністерства охорони здоров‘я України», м. Славутич, Київська область;

Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №17 Міністерства охорони здоров‘я України», смт Смоліне, Кіровоградська область.

Одночасно  внести  зміни  до  додатку  3  законопроекту  зменшивши видатки  Міністерству  охорони  здоров‘я України (загальнодержавні витрати) за бюджетною програмою КПКВК 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам» на суму 253456,8 тис. грн. та збільшивши на цю суму видатки Міністерству охорони здоров‘я за бюджетною програмою КПКВК 2301110 «Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров‘я» (за загальним фондом всього – 253456,8 тис. грн., видатки споживання –  253456,8 тис. грн., оплата праці – 149452,2 тис. грн., комунальні послуги та енергоносії – 25800,4 тис. грн.).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3) збільшити видатки Міністерству охорони здоров‘я України за бюджетною програмою 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» на 152,0 млн. грн., у тому числі 100,0 млн. грн. на лікування онкохворих дітей.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4) передбачити додаткові видатки Міністерству охорони здоров‘я України та Міністерству оборони України на медикаменти та харчування в госпіталях ветеранів війни у розрахунку добових нормативів на одну особу відповідно 65 грн. та 55 гривень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5) зменшити видатки Міністерства охорони здоров‘я України за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програного характеру» (КПКВК 2301400) на суму 450 млн. грн. та одночасно:

збільшити видатки Міністерству охорони здоров‘я (загальнодержавні витрати) за бюджетною програмою 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам» на суму 400,0 млн. грн. Ці кошти мають бути спрямовані за цільовим призначенням на закупівлю витратних матеріалів для лікування хворих з нирковою недостатністю методом гемодіалізу;

внести зміни до статті 25 Закону України «Про  Державний  бюджет  України  на  2015 рік»  у  частині    включення  до формули визначення медичної субвенції показника «загальний обсяг цільових коштів для лікування хворих нефрологічного профілю».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6) ввести нову бюджетну програму «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання (мамографічного, рентгенологічного та апаратів для УЗ-діагностики) вітчизняного виробництва» з обсягом видатків у сумі 50,0 млн. гривень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7) збільшити видатки Міністерству охорони здоров‘я України за КПКВК 2301400 «На забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» на 300,0 млн. грн. на реалізацію у 2015 році Державної цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8) передбачити кошти на збільшення розміру посадових окладів і  виплату законодавчо встановлених надбавок та доплат медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров‘я, а також на проведення індексації їх доходів. У зв‘язку з цим пропонується виключити із пункту 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» обмеження, що застосовуються Кабінетом Міністрів України до норм: Закону України «Про індексацію грошових доходів населення»; пункту «ж» частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров‘я; абзацу другого частини першої статті 26, статті 28 Закону України «Про зайнятість населення»; статті 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»; частини третьої статті 119, статті 250 Кодексу законів про працю України; частини четвертої статті 19 Закону України «Про охорону праці».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9) передбачити видатки Міністерству охорони здоров‘я України за новою бюджетною програмою на реформування системи охорони здоров’я у сумі 100,0 млн. гривень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

10) передбачити видатки за новою бюджетною програмою на завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру в сумі 90,0 млн. гривень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11) передбачити видатки Міністерству охорони здоров‘я України (загальнодержавні витрати) за новою бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» з обсягом фінансування у сумі 191,6 млн. гривень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету пропозиції щодо необхідності внесення та врахування вищезазначених змін і доповнень до проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. № 2147), поданого  Кабінетом Міністрів України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                    О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30