19       січня              15

 

17.00 год., м. Київ

 

 

Головуючий:    БОГОМОЛЕЦЬ О.В. - Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Сисоєнко І.В., Шурма І.М.

 

Відсутні:

Члени Комітету:  Донець Т.А., Колганова О.В., Мусій О.С., Шипко А.Ф., Яриніч К.В. (з поважних причин).

 

Запрошені:

Павленко О.С. – перший заступник Міністра охорони здоров’я України, Пасічник М.Ф. – голова Державної служби України з лікарських засобів.

 

Хотіна С.Г.  -        директор департаменту медичної допомоги МОЗ України, Коношевич Л.В. – начальник управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України, Підгорна Л.М. – радник першого заступника Міністра охорони здоров’я України, Піган М.Л. – прес-секретар першого заступника Міністра охорони здоров’я України.

 

  Діденко С.О. – директор департаменту фінансів охорони здоров’я Міністерства фінансів України.

 

Заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України про внесення зміни до статті 16 Основ  законодавства України про охорону здоров’я щодо акредитації аптечних закладів (р. №  0927, друге читання).

 

2. Про проект закону  України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спеціалізованих бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги (р. № 1104), поданий народними депутатами України Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими.

 

3. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо захисту лікарської таємниці (р. № 1193), поданий  народними депутатами України   Ю. Бубликом, О.Осуховським, Ю.Левченком, А.Іллєнком та іншими.

 

4. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення прозорості виробництва та безпеки лікарських засобів (р. № 1199), поданий народними депутатами  України Ю. Бубликом, Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими.

 

5. Про проект закону України про внесення змін до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо прийому дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень, до дитячих закладів (р. № 1331), поданий народним депутатом України А.Дирівим.

 

6. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення правових норм, які регламентують порядок реєстрації та контролю якості лікарських засобів    (р. № 1363), поданий народним депутатом України А.Дирівим.

 

7. Про план роботи Комітету з питань охорони здоров’я на лютий – липень 2015 року.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

          СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення правових норм, які регламентують порядок реєстрації та контролю якості лікарських засобів (р. № 1363), поданий народним депутатом України А.Дирівим.

 

Інформують: Сисоєнко І.В. – заступник Голови

Комітету,   Зброжек С.І. – головний консультант

cекретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Біловол О.М., Шурма І.М., Корчинська О.А., а також заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Розглянути включений до порядку денного засідання Комітету проект закону (р. № 1363) за відсутності автора законодавчої ініціативи.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  4, проти – 2, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України А.Дирівим проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення правових норм, які регламентують порядок реєстрації та контролю якості лікарських засобів (р. № 1363), відхилити.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  4, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 3»).

 

3. Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України А.Дирівим проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення правових норм, які регламентують порядок реєстрації та контролю якості лікарських засобів      (р. № 1363), повернути на доопрацювання.

 

Рішення не прийнято

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  3, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 4»).

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення зміни до статті 16 Основ  законодавства України про охорону здоров’я щодо акредитації аптечних закладів (р. №  0927, друге читання).

 

Інформує  Сисоєнко І.В. – заступник

Голови Комітету

 

          В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В.

УХВАЛИЛИ:

Доопрацьований до другого читання проект закону України про внесення зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо акредитації аптечних закладів (р. №  0927) у встановленому порядку внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його як закон в цілому.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 7:  «за - 6, проти – 0, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону  України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спеціалізованих бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги (р. № 1104), поданий народними депутатами України Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими.

 

Інформує  Сисоєнко І.В. – заступник

Голови Комітету

 

          В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шурма І.М., Богомолець О.В., Біловол О.М., Кириченко О.М., Бахтеєва Т.Д., Корчинська О.А.,  а також завідувач секретаріату Комітету Семерунь І.В., перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С., директор департаменту медичної допомоги МОЗ України Хотіна С.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Розглянути включений до порядку денного засідання Комітету проект закону (р. № 1104) за відсутності авторів законодавчої ініціативи.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  4, проти – 2, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

2. У запрошеннях до авторів законодавчої ініціативи зазначати, що подані ними законопроекти не розглядатимуться на засіданні Комітету за їх відсутності або відсутності уповноважених ними представників.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

3. Розглянути включені до порядку денного сьогоднішнього засідання Комітету законопроекти як виняток.

 

  Рішення прийнято одноголосно.

 

4. Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами України Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими проект закону  України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спеціалізованих бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги (р. № 1104) відхилити.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо захисту лікарської таємниці (р. № 1193), поданий  народними депутатами України   Ю. Бубликом, О.Осуховським, Ю.Левченком, А.Іллєнком та іншими.

 

Інформують:    Сисоєнко І.В .  -   заступник

Голови Комітету, Семерунь І.В. – заступник

завідувача секретаріату Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Бахтеєва Т.Д., Шурма І.М., Біловол О.М., Кириченко О.М., перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.,

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними  депутатами України Ю. Бубликом, О.Осуховським, Ю.Левченком, А.Іллєнком та іншими проект закону України про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо захисту лікарської таємниці (р. № 1193) прийняти за основу.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  5, проти – 1, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення прозорості виробництва та безпеки лікарських засобів (р. № 1199), поданий народними депутатами  України      Ю. Бубликом, Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими.

 

Інформують:   Зброжек С.І    головний

консультант секретаріату Комітету,

Сисоєнко І.В . -  заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Шурма І.М., Корчинська О.А., перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народними депутатами  України Ю. Бубликом, Ю.Левченком, О.Осуховським, А.Іллєнком та іншими проект закону України про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення прозорості виробництва та безпеки лікарських засобів (р. № 1199) відхилити.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  6, проти – 0, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо прийому дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень, до дитячих закладів (р. № 1331), поданий народним депутатом України А.Дирівим.

 

Інформує  Сисоєнко І.В. – заступник

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Корчинська О.А., Бахтеєва Т.Д., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України поданий народним депутатом України А.Дирівим проект закону України про внесення змін до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо прийому дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень, до дитячих закладів (р. № 1331) повернути на доопрацювання.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх –  7:  «за -  6, проти – 0, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про план роботи Комітету з питань охорони здоров’я на лютий – липень 2015 року.

Інформує Богомолець О.В. – Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Кириченко О.М., Корчинська О.А., Шурма І.М., перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

          1. Проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на лютий – липень 2015 року прийняти за основу.

 

          2. Народним депутатам України -  членам Комітету подати пропозиції до проекту плану роботи Комітету на період діяльності другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                         О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30