2       липня            15

 

14.30 год., м. Київ

 

 

Головуючий:   БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Біловол О.М., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Донець Т.А., Шурма І.М (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Шинькович А.В. – народний депутат України.

 

Павленко О.С.    перший заступник Міністра охорони здоров’я України.

 

Коломейчук В.М. – в.о.  директора департаменту медичної допомоги МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України,  Клопенко Г.І. – завідувач Мобілізаційного сектору МОЗ України, Мишковська А.А. – завідувач сектору техногенної безпеки та медичних проблем наслідків аварії на ЧАЕС МОЗ України, Скобельська О.Р. – заступник начальника юридичного відділу Державної служби України з лікарських засобів,   Петрів Л. – помічник першого заступника Міністра охорони здоров’я України.

 

Хохленков І.О. – директор департаменту організації оздоровлення та санаторно-курортного лікування Мінсоцполітики України.

 

Козявкін В.І. – генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування,  Авраменко В.І. – керівник Українського науково-практичного медичного центру неврології та реабілітації МОЗ України.

 

Кликов О.В. – голова ВГО «Я виборець», Скіпальський А.П. -  голова правління регіонального центру громадянського представництва «Життя», Сидорова С.В., Тотовицька О.М. - співробітники регіонального центру громадянського представництва «Життя», Банчук Б.М. – директор департаменту Міжнародного центру перспективних досліджень, Стойко О.О. – головний лікар Київського міського центру «Здоров’я»,  Семиволос А.В. -  заступник директора Національного інституту раку, Ябчанка О.В. – представник ГІ «Реанімаційний пакет реформ».

 

Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо удосконалення роботи первинної медичної допомоги (р. № 2648), поданий народним депутатом України Д.Шпеновим.

 

2. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Ю.Левченком,  О.Осуховським, А.Іллєнком, Ю.Бубликом,   О.Марченком, М.Головком, С.Рудиком.

 

3. Про проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров‘я населення від шкідливого впливу тютюну (р. № 2820), поданий народними депутатами України О.Богомолець, Г.Гопко, О.Мусієм, П.Унгуряном, І.Луценко, О.Корчинською (про включення до порядку денного  другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання).

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Про військово-медичну доктрину України» (доопрацьований з урахуванням зауважень і пропозицій учасників парламентських слухань,  що відбулися 20 травня 2015 року).

 

5. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

6. Про проект закону України про внесення змін до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення (р. № 2040а), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

7. Про проект закону України про внесення зміни до пункту 15-2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо компенсаторного механізму наповнення Державного бюджету України на 2015 рік для фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2192), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

 

8. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я та Міністерства оборони України (р. № 2193), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

 

9. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування відомчих закладів охорони здоров‘я (р. № 2194), поданий народним депутатом України С.Березкіним.

 

10. Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин           (р. № 2194-1), поданий народними депутатами України В.Яніцьким, А.Шиньковичем, В.Бандуровим, Д.Андрієвським, О.Дубініним, О.Лівіком, О.Кіршем.

 

11. Про проект закону України про внесення змін до статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо оздоровлення дітей вимушених переселенців та дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (р. № 2788), поданий народним депутатом України С.Матвієнковим.

 

12. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо оздоровлення дітей, які прибули із зони проведення АТО та переміщених з території АР Крим (р. № 2788-1), поданий народними депутатами України М.Курячим, А.Павелком, І.Куліченком. 

 

13. Р і з н е:

про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання;

про уточнення дати та місця проведення «круглого столу» на тему:  «Про стан та шляхи вдосконалення законодавства України у сфері надання психіатричної допомоги».

про пропозицію народного депутата України, Голови Комітету О.Богомолець щодо необхідності заслуховування звіту Міністра охорони здоров‘я України О.Квіташвілі.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

1.

         СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 2 липня 2015 року.

 

Інформує Богомолець О.В. –  Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Корчинська О.А., Яриніч К.В., Біловол О.М., Сисоєнко І.В., а також завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія О.С. про включення до порядку денного засідання Комітету питання про розгляд проекту Постанови Верховної Ради України про звільнення                     О. Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров’я України (реєстр. № 2864),  поданого народними депутатами України А.Деркачем, А.Шипком, В.Бандуровим, В.Развадовським, І.Молотком, М.Папієвим, І.Єремеєвим.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Біловол О.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

відсутніх -  2: Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.:

«за -  6: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

проти – 0;  утримався – 1:  Біловол О.М.»).

 

2. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Мусія О.С. про включення до порядку денного засідання Комітету питання стосовно оцінки діяльності керівництва Міністерства охорони здоров’я України з  виконання покладених на нього обов’язків.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7:  Біловол О.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.;

відсутніх -  2: Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.:

«за -  6: Біловол О.М., Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С.;

проти – 1: Яриніч К.В.;  утрималися – 0»).

 

3. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Сисоєнко І.В. про включення до порядку денного засідання Комітету розгляд питання про направлення до Прем’єр-міністра України звернення Комітету з питань охорони здоров’я про передбачення у проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатків на фінансування бюджетної програми «Заходи із реабілітації хворих на дитячий церебральній параліч у Міжнародній клініці відновного лікування» для реабілітації дітей з числа сиріт, напівсиріт, позбавлених батьківського піклування, інвалідів та з малозабезпечених сімей.

 

Рішення прийнято одноголосно

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  9: Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;

проти – 0;  утрималися – 0:  не голосували – 0»).

 

4. На прохання народного депутата України Д.Шпенова зняти з порядку денного засідання Комітету розгляд проекту закону України про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо удосконалення роботи первинної медичної допомоги (р. № 2648) у зв’язку з необхідністю його доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  9: Біловол О.М., Богомолець О.В.,

Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А.,

Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;

проти – 0;  утрималися – 0:  не голосували – 0»).

 

5. Включити до порядку денного засідання Комітету розгляд звернення громадської ради при виконкомі Васильківської міськради Київської області з пропозицією про делегування представників Комітету до складу комісії з вивчення екологічних наслідків діяльності техногенно-небезпечних об’єктів у зв’язку з пожежею на нафтобазі компанії БРСМ.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. Поставити на голосування прохання народного депутата України Шиньковича А.В. про розгляд першим питанням порядку денного засідання Комітету поданого ним у співавторстві з іншими народними депутатами України проекту закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин  (р. № 2194-1).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Біловола О.М. про розгляд другим у порядку денного засідання Комітету питання стосовно фінансування Міжнародної клініки відновного лікування.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. Затвердити порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 2 липня 215 року з урахуванням проголосованих до нього змін і доповнень. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

         СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин (р. № 2194-1), поданий народними депутатами України В.Яніцьким, А.Шиньковичем, В.Бандуровим, Д.Андрієвським, О.Дубініним, О.Лівіком, О.Кіршем.

 

Інформують:  Шинькович А.В. -  народний депутат України, співавтор законодавчої ініціативи, Сисоєнко І.В.  заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Яриніч К.В., Корчинська О.А., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Біловол О.М., а також завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий народними депутатами України В.Яніцьким, А.Шиньковичем, В.Бандуровим, Д.Андрієвським, О.Дубініним, О.Лівіком, О.Кіршем проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин (р. № 2194-1) прийняти за основу.

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для врахування. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

         СЛУХАЛИ:

Про направлення до Прем’єр-міністра України звернення Комітету з питань охорони здоров’я про передбачення у проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатків на фінансування бюджетної програми «Заходи із реабілітації хворих на дитячий церебральній параліч у Міжнародній клініці відновного лікування» для реабілітації дітей з числа сиріт, напівсиріт, позбавлених батьківського піклування, інвалідів та з малозабезпечених сімей.

 

Інформують:  Сисоєнко І.В.  заступник Голови Комітету, Козявкін В.І.  генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Шипко А.Ф., Богомолець О.В., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Біловол О.М., Мусій О.С., Яриніч К.В., а також перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звернутися до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з проханням  при підготовці проекту закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» передбачити 16 млн. грн. на лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, з числа сиріт, напівсиріт, позбавлених батьківського піклування інвалідів, з малозабезпечених сімей у Міжнародній клініці відновного лікування з урахуванням пропозиції народного депутата України Корчинської О.А. стосовно дітей учасників антитерористичної операції.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  8: Біловол О.М., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.;

проти – 0;  утрималися – 1: Богомолець О.В.; не голосували – 0»).

 

2. Поставити на голосування пропозицію народного депутата України Богомолець О.В. про спрямування зазначених коштів на покриття собівартості лікування цієї категорії дітей.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 9: «за -  5: Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.; проти – 0;  

утрималися – 4: Біловол О.М., Колганова О.В., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.; не голосували – 0»).

        

4.

         СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я.

 

Інформує Богомолець О.В. - Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Яриніч К.В., Корчинська О.А., Кириченко О.М., а також перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

УХВАЛИЛИ:

         1. Поставити на голосування пропозицію народних депутатів України – членів Комітету Яриніча К.В. та Кириченка О.М. про повернення до розгляду  проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданого народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я., за відсутності авторів законодавчої ініціативи.

 

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  3: Кириченко О.М., Сисоєнко І.В.,

Яриніч К.В.;  проти – 0; утрималися – 5: Богомолець О.В., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.; не голосували – 0»).

 

2. Перенести розгляд проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданого народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я., на наступне засідання Комітету, запросивши на нього авторів законодавчої ініціативи та головного позаштатного спеціаліста МОЗ Україні зі спеціальності «Наркологія, психіатрія».

        

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  8: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

        

5.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров‘я населення від шкідливого впливу тютюну (р. № 2820), поданий народними депутатами України О.Богомолець, Г.Гопко, О.Мусієм, П.Унгуряном, І.Луценко, О.Корчинською (про включення до порядку денного  другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання).

Інформує Скіпальський А.П. - голова правління

регіонального центру  громадянського

представництва «Життя»

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. з пропозицією про включення проекту закону України про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров‘я населення від шкідливого впливу тютюну (р. № 2820), поданого народними депутатами України О.Богомолець, Г.Гопко, О.Мусієм, П.Унгуряном, І.Луценко, О.Корчинською, до порядку денного другої сесії Верховної Ради України  восьмого скликання.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М.,

Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В.,

Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.; відсутніх -  1: Біловол О.М.:

«за -  8: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В.,

Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В.,

Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Про військово-медичну доктрину України» (доопрацьований з урахуванням зауважень і пропозицій учасників парламентських слухань,  що відбулися 20 травня 2015 року).

 

Інформує Богомолець О.В. Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Кириченко О.В., а також перший заступник Міністра охорони здоров’я України Павленко О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За пропозицією народного депутата України Богомолець О.В. проект Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Про військово-медичну доктрину України» доповнити такими пунктами:

 

«Кабінету Міністрів України:

забезпечити проведення інвентаризації наявних захисних споруд цивільної оборони підприємств, установ та організацій незалежно від
форм власності і господарювання та перевірку їх відповідності встановленим законодавством вимогам щодо утримання зазначених споруд у мирний час. У разі виявлення порушень цих вимог та/або встановлення фактів використання приміщень захисних споруд цивільної оборони не за призначенням (передача в оренду, приватизація тощо)
вжити заходів для усунення наявних порушень та повернення цих споруд у власність громад;

доручити відповідним центральним органам виконавчої влади при проведенні архітектурно-проектних робіт з проектування підземних станцій метрополітену передбачати можливість використання таких станцій у якості захисних споруд цивільної оборони.

 

Міністерству оборони України спільно з Міністерством охорони здоров‘я України створити спеціальну незалежну комісію з військових і цивільних лікарів для перевірки якості проведення медичних оглядів військовозобов‘язаних військово-лікарськими комісіями».

 

         Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутній -  1: Біловол О.М.: «за -  8: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

2. Внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Про військово-медичну доктрину України» та рекомендувати схвалити його в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  8: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

7.

         СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови Верховної Ради України про звільнення О.Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров‘я України (р. №  2864), поданий народними депутатами України А.Деркачем, А.Шипком, В.Бандуровим, В.Развадовським, І.Молотком, М.Папієвим, І.Єремеєвим.

 

Інформує Шипко А.Ф.  народний депутат України,

співавтор проекту постанови

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Богомолець О.В., Корчинська О.А., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Підтримати поданий народними депутатами України А.Деркачем, А.Шипком, В.Бандуровим, В.Развадовським, І.Молотком, М.Папієвим, І.Єремеєвим проект Постанови Верховної Ради України про звільнення О.Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров‘я України (р. №  2864).

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  6:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.; проти – 1:

Яриніч К.В.; утримався – 1: Сисоєнко І.В.;  не голосували – 0»).

 

8.

         СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

Інформує Богомолець О.В.  Голова Комітету

УХВАЛИЛИ:

            Перенести розгляд проекту закону України  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834) на наступне засідання Комітету, запросивши на нього народного депутата України Ю.Левченка. 

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  6:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шипко А.Ф.; проти – 1:

Сисоєнко І.В.; утрималися – 1: Яриніч К.В.;  не голосували – 0»).

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про перенесення нерозглянутих питань порядку денного на наступне засідання Комітету.

 

Інформує Богомолець О.В.  Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести на наступне засідання Комітету, що відбудеться 14 липня 2015 року, розгляд проектів законів (реєстр. №№ 2040а, 2191, 2193, 2788, 2788-1) та  інших нерозглянутих 2 липня 2015 року питань.   

 

Рішення прийнято одноголосно

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8:  Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.;

відсутніх -  1: Біловол О.М.: «за -  8: Богомолець О.В., Кириченко О.М., Колганова О.В., Корчинська О.А., Мусій О.С., Яриніч К.В., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф.; проти – 0; утрималися – 0; не голосували – 0»).

 

 Голова Комітету                                       О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

Секретар Комітету                                           О.В.КОЛГАНОВА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30