3       червня           15

 17.00 год., м. Київ

 

Головуючий:   БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

 

Присутні:

Члени Комітету: Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Шурма І.М., Яриніч К.В.

 

Відсутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Колганова О.В. (з поважних причин).   

 

Запрошені:

Лапін І.О. –  народний депутат України.

Коломейчук В.М. заступник директора департаменту, начальник управління материнства та дитинства департаменту медичної допомоги МОЗ України; Лазарович Р.Б. – заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення зв’язків із державними органами управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України; Бородін С.О. в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції.

Дзісяк О.П. – в.о. Голови Державної служби України з контролю за наркотиками.

Мельничук В.М. – начальник відділу управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України.

Узун Ю.Г. – директор департаменту охорони здоров‘я Донецької обласної адміністрації.

Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ростовцева К.Л.

 

Представники засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (щодо порядку обігу підконтрольних речовин), (р. № 1801), поданий народним депутатом України Лапіним І.О.

2. Про проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування), (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я.

3. Про проект Постанови Верховної Ради України про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданий народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм.

4. Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834), поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

5. Про звернення народного депутата України, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Мусія О.С. щодо проведення 1 липня 2015 року запланованих на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання слухань у Комітеті на тему: «Запровадження лікарського самоврядування в Україні» за участі представників іноземних держав (Польщі, Німеччини, Болгарії, Грузії та Словаччини).

6. Про звернення народного депутата України, першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Корчинської О.А. щодо проблем медичного забезпечення лікувальних закладів Донецької області.

7. Про звернення народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Богомолець О.В. щодо проведення у липні 2015 року засідання «круглого столу», присвяченого питанням удосконалення законодавства України у сфері надання психіатричної допомоги.

8. Про звернення народного депутата України, першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Корчинської О.А. щодо порушення від Комітету клопотання перед місцевими ОДА про нагородження з нагоди професійного свята медичних працівників.

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 3 червня 2015 року.

 

Інформує Богомолець О.В. – Голова Комітету

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розданий народним депутатам України – членам Комітету порядок денний засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на 3 червня 2015 року.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7, відсутніх – 2:  «за -  6, проти – 0,

утрималися – 0, не голосували – 1»).


2.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (щодо порядку обігу підконтрольних речовин), (р. № 1801), поданий народним депутатом України Лапіним І.О.

Інформує Лапін І.О. – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

УХВАЛИЛИ:

На прохання автора законодавчої ініціативи відкласти розгляд проекту закону про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» щодо порядку обігу підконтрольних речовин (р. № 1801) у зв‘язку  з необхідністю його додаткового опрацювання.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7, відсутніх – 2:  «за -  6, проти – 0,

утрималися – 0, не голосували – 1»).

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про звернення народного депутата України, Першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Корчинської О.А. щодо проблем медичного забезпечення лікувальних закладів Донецької області.

 

Інформують: Корчинська О.А. – народний депутат України,

перший заступник Голови Комітету,

Узун Ю.Г. – директор  департаменту охорони

здоров‘я Донецької обласної адміністрації

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Шурма І.М., Корчинська О.А., Яриніч К.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з проханням терміново вжити заходів для вирішення питання щодо перерозподілу невикористаного у 2015 році фінансового ресурсу медичної субвенції, передбаченої Донецькій області за бюджетною програмою КПКВК 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам» на фінансування закладів охорони здоров‘я, з територій непідконтрольній українській владі на контрольовані території для придбання необхідної кількості медикаментів і виробів медичного призначення та забезпечення безперебійного надання медичної допомоги цивільному населенню та військовослужбовцям у вказаному регіоні.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 7, відсутніх – 2: «за -  6, проти – 1,

утрималися – 0, не голосували – 0»).

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування), (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я.

 

Інформує  Богомолець О.В.    Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Розглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалось питання про їх  застосування) (р. № 1242), поданий народними депутатами України  Левченком Ю.В.,  Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю., Бубликом Ю.В.,   Марченком О.О., Головком М.Й., Рудиком С.Я., за відсутності його авторів.

         

Рішення не прийнято

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8, відсутніх – 1:  «за -  2, проти – 0,

утрималися – 6, не голосували – 0»).

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови Верховної Ради України про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664), поданий народними депутатами України М.Томенком, О.Мусієм.

 

Інформує  Мусій О.С.    народний депутат України,

заступник Голови Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий в порядку законодавчої ініціативи  народними депутатами України М.Томенком та О.Мусієм  проект Постанови Верховної Ради України про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та учасникам АТО (р. № 1664) повернути авторам на доопрацювання.

 

2. Висновок на зазначений проект Постанови надіслати Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування для врахування при ухваленні рішення.                 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком.

 

Інформує  Богомолець О.В.    Голова Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Не розглядати проект закону  України  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладах безкоштовним харчуванням                 (р. № 1834),  поданий народним депутатом  України Ю.Левченком, за відсутності автора та перенести його розгляд на наступне засідання Комітету.

         

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8, відсутніх – 1:  «за -  5, проти – 2,

утрималися – 0, не голосували – 1»).

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про звернення народного депутата України, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Мусія О.С. щодо проведення 1 липня 2015 року запланованих на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання слухань у Комітеті на тему: «Запровадження лікарського самоврядування в Україні» за участі представників іноземних держав (Польщі, Німеччини, Болгарії, Грузії та Словаччини).

 

Інформує  Мусій О.С.    народний депутат України,

заступник Голови Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Провести 1 липня 2015 року слухання у Комітеті на тему: «Запровадження лікарського самоврядування в Україні» за участі представників іноземних держав (Польщі, Німеччини, Болгарії, Грузії та Словаччини), запросивши до участі в них представників заінтересованих центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, українських медичних асоціацій, професійних спілок медичних працівників, громадських пацієнтських організацій тощо.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про звернення народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Богомолець О.В. щодо проведення у липні 2015 року в Івано-Франківській області виїзного засідання «круглого столу», присвяченого питанням удосконалення законодавства України у сфері надання психіатричної допомоги.

 

Інформує  Богомолець О.В.    Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Донець Т.А., Кириченко О.М., Корчинська О.А., Мусій О.С., Шурма І.М., Яриніч К.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Провести у період з 6 по 10 липня 2015 року, відведений календарним планом проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання для роботи в комітетах, комісіях і фракціях,  виїзне засідання Комітету в Івано-Франківській області, в рамках якого ознайомитися з досвідом надання психіатричної допомоги населенню Івано-Франківської області, а також провести засідання «круглого столу», присвяченого цій тематиці.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8, відсутніх – 1:  «за -  6, проти – 1,

утрималися – 1, не голосували – 0»).

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про звернення народного депутата України, першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров‘я Корчинської О.А. щодо порушення від Комітету питання перед місцевими ОДА про нагородження з нагоди професійного свята медичних працівників.

 

Інформує Корчинська О.А. – народний депутат України,

перший заступник Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Донець Т.А., Сисоєнко І.В., Богомолець О.В., Яриніч К.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Направити звернення від Комітету до відповідних місцевих органів виконавчої влади з проханням порушити в установленому законодавством порядку клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «Заслужений лікар України» запропонованим Комітетом медичним працівникам (пропозиції народного депутата України Корчинської О.А. щодо списку додаються).

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(на час голосування присутніх народних депутатів України –

членів Комітету – 8, відсутніх – 1:  «за -  6, проти – 0,

утрималися – 2, не голосували – 0»).

 

10.

Р І З Н Е :

Про проект порядку денного засідання Комітету з питань охорони здоров’я на 17 червня 2015 року.  

 

Інформує Рудий В.М. – завідувач

секретаріату Комітету

УХВАЛИЛИ:

Підтримати запропонований проект порядку денного засідання Комітету з питань охорони здоров’я на 17 червня 2015 року. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету                                                    О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30