18      березня            15

 

15.00 год., м. Київ

 

 

Головуючий:    БОГОМОЛЕЦЬ О.В. -  Голова Комітету.

Присутні:

Члени Комітету: Бахтеєва Т.Д., Біловол О.М., Донець Т.А., Кириченко О.М., Колганова О.В., Мусій О.С., Сисоєнко І.В., Шипко А.Ф., Яриніч К.В.  

 

Відсутні:

Члени Комітету:  Корчинська О.А., Шурма І.М. (з поважних причин).    

 

Запрошені:

Скорик М.Л. – народний депутат України.

 

Перегінець І.Б. – заступник Міністра охорони здоров’я України.

 

Карпінська Л.Г. – заступник начальника управління реформ системи охорони здоров’я МОЗ України, Стрельников М.О. – начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Управління надання медичної допомоги дорослим МОЗ України, Клопенко Г.І. – завідувач мобілізаційного сектору МОЗ України, Лазарович Р.Б. - заступник начальника управління комунікацій з державними органами та громадськістю МОЗ України, Сандуленко Н.В. – головний спеціаліст відділу з питань обігу лікарських засобів МОЗ України.

 

Галенко О.А. – представник Міжнародного адвокатського об’єднання «Ліберті», Добровольський Р.І. – головний лікар реабілітаційного центру, Єна А.І. – професор Інституту психології НАПН України, Бучинський С.Н. – головний фізіотерапевт м. Києва, Сошинський С.О. – президент МБФ «Здоров’я українського народу», радник заступника голови КМДА, Азеленко О.В., Фамова Х.В. – громадські діячі, Палієнко Т.А. – психолог, Прокопенко О.В. – керівник проектів ТОВ «Санофі-Авентіс Україна».  

 

Юдашкін В. – спостерігач громадського руху StudMP (моніторинг «Відкрито»).

 

Завідувач секретаріату Комітету Рудий В.М., заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., головні  консультанти секретаріату Комітету – Аронова М.М., Зброжек С.І., Ковтун В.І., Ростовцева К.Л., старший консультант Лебідєва Л.В.

 

  Представники парламентського телеканалу «Рада» та засобів масової інформації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів щодо реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водо-спиртові настої (р. № 2135), поданий народним депутатом України М.Скориком.

 

2. Про проект закону України про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників (р. № 2145), поданий народним депутатом України К.Яринічем, Кузьменком А.І., Горбуновим О.В. 

 

3. Про проект рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

4. Про стан декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначання.

 

5. Р і з н е.

 

(Текст стенограми засідання Комітету додається).

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів щодо реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водо-спиртові настої (р. № 2135), поданий народним депутатом України М.Скориком.

 

Інформує Скорик М.Л. – народний депутат

України, автор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Богомолець О.В., Яриніч К.В., Донець Т.А., Шипко А.Ф., Біловол О.М.,   а також заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В., заступник Міністра охорони здоров’я України Перегінець І.Б.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне прийняти за основу та в цілому проект закону України про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів щодо реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водо-спиртові настої (р. № 2135), поданий народним депутатом України М.Скориком

 

2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної ради України з питань податкової та митної політики для врахування.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про проект закону України про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників (р. № 2145), поданий народним депутатом України К.Яринічем, Кузьменком А.І., Горбуновим О.В. 

 

Інформує  Яриніч К.В. – народний депутат України, співавтор законодавчої ініціативи

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Сисоєнко І.В., Біловол О.М., Бахтеєва Т.Д., Мусій О.С., Шипко А.Ф., а також заступник Міністра охорони здоров’я України Перегінець І.Б., начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Управління надання медичної допомоги дорослим МОЗ України Стрельников М.О.,  заступник завідувача секретаріату Комітету Семерунь І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне поданий народними депутатами України К.Яринічем, Кузьменком А.І., Горбуновим О.В.   проект закону України про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників (р. № 2145) прийняти за основу.

 

          2. Висновок на зазначений законопроект надіслати Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони для врахування.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 1,

не голосували – 0»).

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про проект рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

Інформує   Богомолець О.В. – Голова Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Бахтеєва Т.Д., Мусій О.С.,  Біловол О.М., Шипко А.Ф., Кириченко О.М., Сисоєнко І.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Заслухати на початку квітня 2015 року звіт Міністра охорони здоров’я України О.Квіташвілі про заходи, що вживаються МОЗ України для забезпечення реформування галузі охорони здоров’я, після чого повернутися до розгляду проекту рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».

 

2. Народним депутатам України – членам Комітету протягом тижня подати свої пропозиції до проекту рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Про реформу охорони здоров’я в Україні».  

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про необхідність об’єднання досвіду та комплексного підходу до практики реабілітації учасників антитерористичної операції.

 

Інформує  Єна А.І. – професор

Інституту психології НАПН України

 

 

Голова Комітету                                                   О.В.БОГОМОЛЕЦЬ

 

Секретар Комітету                                                О.В.КОЛГАНОВА

 

 

(продовження засідання Комітету Верховної Ради України

з питань охорони здоров’я від 18 березня 2015 року)

 

Далі головує заступник Голови Комітету

з питань охорони здоров’я Мусій О.С.

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Богомолець О.В., Донець Т.А., Біловол О.М., Сисоєнко І.В., Бахтеєва Т.Д,, Кириченко О.М., Шипко А.Ф., а також представник Міжнародного адвокатського об’єднання «Ліберті» Галенко О.А., заступник Міністра охорони здоров’я України Перегінець І.Б.  

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати пропозицію Голови Комітету Богомолець О.В. про утворення при Комітеті робочої групи для вироблення в Україні єдиної цілісної системи реабілітаційної допомоги. 

 

2. Народним депутатам України – членам Комітету до наступного засідання Комітету подати пропозиції по формуванню персонального складу робочої групи.

 

3. З метою залучення громадськості до формування персонального складу робочої групи розмістити на веб-сайті Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я відповідне повідомлення.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

5.

 

          СЛУХАЛИ :

Про стан декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначання.

 

Інформує Перегінець І.Б.    заступник

Міністра охорони здоров’я України

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України Мусій О.С., Біловол О.М., Бахтеєва Т.Д., Кириченко О.М., Донець Т.А., а також головний спеціаліст  відділу з питань обігу лікарських засобів МОЗ України Сандуленко Н.В.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію заступника Міністра охорони здоров’я України Перегінця І.Б. про стан декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначання взяти до відома.

 

2. Міністерству охорони здоров’я України надати народним депутатам України – членам Комітету інформацію про запропоновані ним конкретні зміни до Постанови КМУ від 2 липня 2014 року № 240 «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів».

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 10:  «за -  9, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

6.

Р І З Н Е :

 

Інформує  Мусій О.С.  – заступник 

Голови Комітету

 

В обговоренні питання брали участь народні депутати України  Кириченко О.М., Сисоєнко І.В., Біловол О.М., Шипко А.Ф.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Розглянувши відкритого листа фармацевтичної спільноти України до Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я,  звернутися до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України з проханням вжити заходів щодо організації та проведення відкритого конкурсу на заміщення вакантної посади керівника Державної служби України з  лікарських засобів.

 

   Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 8:  «за -  7, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

          2. Провести наступне засідання Комітету 25 березня 2015 року о 14.00 годині та перенести заплановані у березні слухання у Комітеті на тему: «Про нову редакції Закону України «Про лікарські засоби» на квітень 2015 року.

 

Рішення прийнято більшістю голосів

(народних депутатів України - членів Комітету – 12,

присутніх – 8:  «за -  7, проти – 0, утрималися – 0,

не голосували – 1»).

 

 

Заступник Голови

         Комітету                                                      О.С.МУСІЙ

 

Секретар Комітету                                              О.В.КОЛГАНОВА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

28 травня 2019 14:30
23 квітня 2019 14:30
26 лютого 2019 14:30
05 лютого 2019 14:30
15 січня 2019 14:30
20 грудня 2018 12:15
04 грудня 2018 14:30
14 листопада 2018 15:00
06 листопада 2018 14:30
18 жовтня 2018 14:30