Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 6 червня 2023 року

Опубліковано 08 червня 2023, о 14:37

На засіданні  Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, що відбулося 6 червня 2023 року, народні депутати України - члени Комітету заслухали та обговорили інформацію Міністерства охорони здоров’я України про поточний стан облаштування та утримання укриттів у закладах охорони здоров’я та їх спроможність забезпечити розміщення пацієнтів, працівників закладу та інших осіб у разі оголошення повітряної тривоги.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив присутнім на засіданні, що одразу після подій,  що трапилися у м. Києві, Міністерство своїм листом доручило обласними департаментами охорони здоров’я перевірити доступність до бомбосховищ у медичних закладах для пацієнтів, лікарів та пересічних громадян. Ця перевірка нині триває і її результати будуть відомі за декілька днів. За результатами проведеної роботи буде сформована відповідна довідка та вжиті необхідні  заходи реагування.

Обговоривши порушені питання, народні депутати України - члени Комітету одноголосно ухвалили рішення доручити  МОЗ України спільно з органами місцевого самоврядування розробити рекомендації щодо забезпечення розділення потоків на об’єктах укриття в медичних закладах для лікарів, пацієнтів та пересічних громадян (організація окремо місць для надання медичної допомоги та місць перебування пересічних громадян, як  публічних місць укриття населення) та одночасного забезпечення збереження дороговартісного медичного обладнання закладів.

Було заслухано під час засідання Комітету й інформацію Міністра охорони здоров’я України щодо ситуації в Херсонської області після підриву Каховської ГЕС, що спричинило затоплення південних регіонів країни, зокрема населених пунктів Херсонської області.

Також члени Комітету своїм рішенням уповноважили Голову Комітету, народного депутата України Михайла Радуцького підписати від імені Комітету Меморандум про співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, Державною прикордонною службою України, Національною гвардією України та Global Response Medicine (GRM), зареєстрованою в США як міжнародна неурядова організація, з метою підвищення якості надання медичної допомоги в Україні під час воєнних дій шляхом навчання українських медичних працівників та європейських протоколів надання медичної допомоги травмованим і пораненим.


Аудіозапис засідання Комітету

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку