Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 2 вересня 2020 року

Опубліковано 02 вересня 2020, о 16:00
     На своєму засіданні, що відбулося в режимі відеоконференції, народні депутати розглянули доопрацьований до другого читання проект Закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові (р. № 3648), метою якого є виконання взятих Україною на себе зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, та адаптація правового регулювання у сфері безпеки та якості донорської крові та компонентів крові до кращих європейських стандартів та практик у сфері служб крові.

Під час підготовки законопроекту до другого читання було подано 298 поправок, з яких 150 Комітетом було враховано повністю, редакційно або частково, а 148 - відхилено.

 Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект закону (р. № 3648)  прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

 Розглянувши поданий Кабінетом Міністрів України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СOVID-19) (р. № 3890), народні депутати України ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді включити його до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Заслухавши питання про ситуацію, що склалася з наданням медичної допомоги населенню та забезпеченням санітарно-епідемічного  благополуччя у Житомирській області, у ході якого були наведені факти неналежного проведення закупівель за кошти місцевого бюджету у 2020 році закладами охорони здоров’я міста Житомир та Житомирської області, члени Комітету  вирішили ініціювати проведення відповідних заходів державного фінансового контролю у Житомирській області, направивши відповідне звернення до Державної аудиторської служби України.  

Також народні депутати вирішили прийняти пропозицію голови  Одеської обласної державної адміністрації Куцого М.В. та провести 11 вересня 2020 року в Одеській області виїзне засідання Комітету, метою якого є обговорення нагальних проблем в організації надання медичної допомоги населенню цього регіону в умовах пандемії COVID-19 і розпочатого другого етапу медичної  реформи, а  також ознайомлення з роботою закладів охорони здоров’я області.

       Аудіозапис засідання Комітету:
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку