Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 23 квітня 2020 року

Опубліковано 23 квітня 2020, о 18:00

Народні депутати України за участю представників дипломатичних представництв і міжнародних організацій заслухали інформацію Міністра охорони здоров’я України Степанова М.В. та генерального директора ДП «Медичні закупівлі України» Жумаділова А.К. щодо проведених Міністерством охорони здоров’я України 17 квітня 2020 року державних закупівель костюмів біологічного захисту.

Розглянувши звернення Європейської бізнес-асоціації стосовно участі України у глобальних клінічних випробуваннях «Солідарність» Всесвітньої організації охорони здоров’я, Комітетом було ухвалено рішення звернутися з цього питання до Міністерства охорони здоров’я України.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (р. № 3380), з опрацювання якого Комітет визначено головним, прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України невідкладно включити зазначений законопроект до порядку денного позачергової сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду його в першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон.

Аудіозапис засідання Комітету:

        частина перша:

         частина друга:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку