Матеріали засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування від 27 листопада 2019 року

Опубліковано 27 листопада 2019, о 13:10
 Народні депутати України на своєму засіданні розглянули низку законопроектів, спрямованих на вирішення нагальних проблем у сфері охорони здоров'я, та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України:

проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров'я (р. № 2428) та про  внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині (р. № 2457) - включити до порядку денного другої сесії та за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу, скоротивши при їх доопрацюванні термін подання зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи до другого читання наполовину;

проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я (р. № 2429) – включити до порядку денного другої сесії та за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон.

Щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення доступності лікарських засобів для громадян (р. № 2089) члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні направити його до Комітету для  підготовки на повторне перше читання.  

         Крім того, народні депутати внесли зміни до кількісного складу підкомітетів Комітету та схвалили проект Положення про Експертну раду при Комітеті Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.
                         
                      Аудіозапис засідання Комітету:
                              частина перша:

                    
 
                              частина друга:
                    
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку