Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 4 грудня 2018 року

Опубліковано 04 грудня 2018, о 14:30
На засіданні народні депутати України - члени Комітету розглянули проект Закону «Про лікарські засоби» (№2162).

Представляючи даний проект Закону, один із його авторів народний депутат Андрій Шипко підкреслив: «Це системний, комплексний законопроект, який також гармонізує українське законодавство з європейським».

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати даний законопроект у першому читанні.

На засіданні Комітету депутати рекомендували Парламенту підтримати за основу і в цілому проект Закону «Про внесення змін до Розділу VІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині" щодо перенесення терміну введення в дію» (№ 9284).

Даний законопроект відтерміновує набуття чинності положень Закону на один рік, до 1 січня 2020 року, оскільки, як сказано в пояснювальній записці, станом на початок листопада місяця цього року необхідних для забезпечення реалізації даного Закону нормативно-правових актів ще немає навіть у проекті.

Також Комітетом підтриманий за основу і в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продовження терміну спрощеної процедури реорганізації державних і комунальних закладів охорони здоров'я» (№ 9075). Дію спрощеної процедури реорганізації державних і комунальних закладів охорони здоров'я даним законопроектом пропонується продовжити на один рік.

Члени Комітету також розглянули проект Закону «Про фінансування охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні» (№ 9163) і рекомендували включити даний законопроект до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради.

Під час обговорення депутати наголошували, що без запровадження загальнообов'язкового медичного страхування в Україні не можлива медична реформа загалом.

       Аудіозапис засідання Комітету:

                    

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку