Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 17 травня 2017 року

Опубліковано 17 травня 2017, о 18:00
Народні депутати – члени Комітету, розглянувши доопрацьовані з урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування (р. № 1242), та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги (р. № 4449), ухвалили рішення подати  зазначені законопроекти на розгляд Верховної Ради України у другому читанні та рекомендувати прийняти їх у цілому як закони.

Обговоривши проект Закону про проведення перевірки стану здоров'я осіб, які займають вищі державні посади (р. № 5161),  члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за результатами розгляду в першому читанні за основу.

 За попереднім розглядом проектів законів про внесення зміни до статті 17 Закону України "Про лікарські засоби" щодо термінів придатності лікарських засобів, закуплених із залученням спеціалізованих організацій (р. № 6194), та про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо створення клінічних баз (р. № 6283), Комітетом прийнято рішення про доцільність їх включення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України.  

 На засіданні Комітету було вирішено також подати на розгляд Верховної Ради України проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє» та рекомендувати прийняти його за основу та в цілому. В запропонованих на розгляд парламенту Рекомендаціях враховано та систематизовано пропозиції народних депутатів України, органів державної влади та місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців у галузі знань «Охорона здоров’я», закладів післядипломної освіти, представників медичної спільноти, студентства, громадськості, висловлені під час парламентських слуханнях.

 Народні депутати України – члени Комітету вирішили ініціювати  проведення 18 жовтня 2017 року парламентських слухань на тему: «Проблеми та перспективи розвитку фармацевтичної галузі в Україні».

 Розглянувши проекти законодавчих актів, з опрацювання яких Комітет не є головним, члени Комітету ухвалили рішення підтримати прийняття Верховною Радою України проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо спеціалізованих медико-санітарних частин (р. № 5608), проектів Постанов про відзначення на державному рівні 100-річчя з дня народження видатного вченого лікаря-хірурга, громадського діяча, Героя України Олександра Олексійовича Шалімова (р. № 6168) та про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та причин зриву програми державних закупівель ліків у 2016 році, дій або бездіяльності, службової недбалості, професійної нВідеозапис із засідання Комітету:епридатності посадових осіб Міністерства охорони здоров'я України (р. № 6114).

Відеозапис із засідання Комітету:

 

Аудіозапис:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку