Матеріали засідання Комітету з питань охорони здоров'я 5 квітня 2017 року

Опубліковано 05 квітня 2017, о 18:56
Заслухавши на обговоривши інформацію Міністерства охорони здоров’я України  про результати закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, проведених через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2016 року, народні депутати України ухвалили рішення звернутися до Генеральної прокуратури України із заявою стосовно державних закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів, проведених Міністерством охорони здоров’я України через спеціалізовані міжнародні організації за кошти Державного бюджету України 2015 та 2016 років, а також вирішили порушити перед Головою Верховної Ради України питання про заслуховування на пленарному засіданні Верховної Ради України звіту в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун стосовно проведених міжнародних закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів.

Розглянувши доопрацьовані до другого читання проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування  (р. № 1242),  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги (р. № 4449), про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (р. № 4074), члени Комітету ухвалили рішення внести їх в установленому Регламентом порядку на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти як закони в цілому.

 Крім того, на засіданні Комітету було розглянуто 3 законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним.

Щодо проекту Закону про опіку та піклування над повнолітніми недієздатними особами та особами, цивільна дієздатність яких обмежена (р. № 4606), було ухвалено рішення за результатами розгляду в першому читанні відхилити. Проекти законів про внесення доповнень до статті 170 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування доходів деяких категорій фізичних осіб (р. № 4986), про внесення змін до статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо скасування тендерних процедур для закупівлі медичних засобів, товарів, послуг і робіт для здійснення санітарних та протиепідемічних заходів при виникненні інфекційних та масових неінфекційних захворювань (р. № 4934) -  направити на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи.

Відеозапис із засідання Комітету:

Аудіозапис засідання Комітету:




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку